Tarih: 12.10.2024 09:52

Dünya Uzay Haftası Kapsamında Artvin'de Eğlenceli Uçurtma Şenliği

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında Artvin Bilge Açık Hava Dersliği’nde anlamlı bir organizasyon düzenlendi. Etkinliğe, Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İl Milli Eğitim Özel Büro Müdürü Özcan Köse, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail İnan, AR-GE Birimi öğretmenleri, üniversite hocaları, veliler ve Çoruh İlkokulu öğrencileri katıldı.

Etkinlikte, Türk astronomların yaşamları ve bilim dünyasına katkıları hakkında dersler verildi. Ayrıca, teleskop ile gökyüzü gözlemleri yapılarak öğrencilere uzay ve astronomi konusunda farkındalık kazandırılması amaçlandı. İl Müdürü Acar, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Öğrencilere uzay ve astronomiyle ilgili farkındalık kazandırma ve bilimsel meraklarının artmasına katkı sağlayacak bu güzel etkinliği düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda bir uçurtma şenliği gerçekleştirildi. Bu şenliğe katılan öğrencilere, İl Müdürü Fahri Acar tarafından gökyüzü sistemini anlatan kitaplar hediye edildi. Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu tür etkinliklerle öğrencilere bilimi sevdirmeye ve araştırma meraklarını artırmaya devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —