Tarih: 05.09.2023 16:15

Düzce'de Ahşap Boyama Kursu Alan İki Arkadaş, Yaratıcılıklarını İşe Döktüler!

Facebook Twitter Linked-in

Ahşap ürünleri boyama sanatını ustalıkla icra eden bu iki yetenekli kadın, hem kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar hem de ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Filiz Kolu, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla halk eğitim merkezinde ahşap boyama kursuna katıldıklarını belirtiyor. Burada öğrendikleri tekniklerle ham ahşap ürünleri renklendiriyorlar. Kolu, "Gördüğünüz ürünlerin her biri ham ahşap. Polyester ürünlerde var. Bizim o anki hayal gücümüzle kendimizi nasıl hissediyorsak boyayıp, renklendiriyoruz. Elimizden geldiği kadar renklendirmeye çalışıyoruz. Gelenler işletmemizi çok beğeniyor. Böyle bir çarşıda otantik bir ortam olması herkesin çok hoşuna gidiyor. Biz tarihi dokuyu pek engellemedik. Hem renkler herkesin hoşuna gidiyor hem de bina olarak güzel tepkiler alıyoruz" diyor.

Nadide Direk ise emekli bir bankacı olarak halk eğitim kurslarına iki yıl boyunca devam ettiklerini söylüyor. Daha sonra yaptıkları ürünleri değerlendirmek amacıyla tarihi mahalle pazarında bir dükkan açmaya karar verdiklerini belirtiyor. Direk, "Ürünlerimizi kendi boyama tekniklerimizle, öğrendiklerimizle birleştirerek satışa sunuyoruz. Burayı vatandaşlar çok farklı buluyorlar. Beğeniyorlar. Farklı bir konsept olduğunu beyan ediyorlar. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Bizi aslında bu şekilde teşvik ediyorlar" diyor.

Nadide Direk ayrıca, halk eğitim merkezlerine katılmak isteyen herkesi teşvik ediyor ve şunları ekliyor: "Her emeklinin mutlaka halk eğitim merkezlerine giderek eğitim almasını kesinlikle öneririm. Ben halk eğitim merkezinde birkaç tane kursu yazmıştım. İlk çıkan kurs bu oldu. Şansıma bu geldi ve çok da güzel oldu. Öğretmenimiz Hatice Hanım da bizlere elinden geldiğince bilgi aktarmaya çalıştı. Çok memnun kaldığımız bir kurs oldu. Kesinlikle herkesin halk eğitim merkezlerinden eğitim almasını isterim."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —