Tarih: 02.09.2023 15:51

Ebrar Karakurt kimdir sevgilisi kim? Ebrar Karakurt kimdir eski hali nasıl?

Facebook Twitter Linked-in

Ebrar Karakurt kimdir? Ebrar Karakurt'un sevgilisi kim? Ebrar Karakurt eski hali? Ebrar Karakurt kaç yaşında? Ebrar Karakurt nereli? Ebrar Karakurt'un hayatı merak ediliyor. Sizlere Ebrar Karakurt hakkında bilinmesi gerekenleri araştırdık...

Ebrar Karakurt kimdir?

Ebrar Karakurt 17 Ocak 2000 Balıkesir'de doğdu Türk voleybolcudur. Çapraz pasör rolünü oynayan Karakurt'un boyu 1,96 metredir. Türkiye kadın milli voleybol takımının ve 2021 sıralamasında İtalyan takımı Igor Gorgonzola Novara'nın oyuncusudur.

Voleybola 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü'nde başladı. VakıfBank'ta iki yıl üst üste Türkiye Yıldızları ve Sporcular Şampiyonası'nı kazanan forvet, geçen sezon A takımda forma giydi ve zaman zaman forma giyme fırsatı da buldu. U23 milli takımıyla dünya şampiyonu olan Ebrar Karakurt, Dünya Şampiyonası'nda U18 milli takımıyla yarışan "En İyi Smaçör" takımının sahibi oldu. 2018 yılında VakıfBank A takımına yükselen Karakurt, 1 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu elde etti.

Mayıs 2021'de İtalya Kadınlar Voleybol Ligi ekiplerinden Igor Gorgonzola, Novara'ya transfer oldu ve 2 yıllık sözleşme imzalandı.

2023 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi'nde Türkiye ile şampiyonluk yaşadı.

Karakurt, 2021 yılının Ağustos ayında sosyal medya hesabında partneriyle birlikte bir fotoğraf paylaşmıştı. Bu durum, kadın-erkek ilişkisi nedeniyle Cübbeli Ahmet Hoca gibi kişilerin yanı sıra Yeni Akit gibi yayın organları tarafından da eleştirildi. kadınlar. Bu yorumlar homofobik ve diğer medyaya karşı gerici olarak tanımlandı.Karakurt'a destek amacıyla Twitter ve diğer sosyal ağlarda #EbrarKarakurtYalnuzDeğil hashtag'i kullanıldı. Karakurt'a destek veren voleybol camiasından Eda Erdem, Hande Baladin ve Naz Aydemir Akyol'un yanı sıra Demet Akalın ve yazar Yekta Kopan da yazılar yayınladı. Türkiye Voleybol Federasyonu "Herkesin özel hayatı kendisine aittir." Bir açıklamayla Karakurt'a destek verdi. Karakurt, Dünya Şampiyonası'nda U18 milli takımıyla yarışan "En İyi Smaçör" takımında Athena'nın "I'm Like This" adlı şarkısını neredeyse kazanmanın ardından sosyal medya hesabından paylaştı.

Kişisel başarıları
2017 Yıldız Kızlar Dünya Voleybol Şampiyonası En İyi Smaçör
U18 Avrupa Şampiyonası En İyi Smaçör
2019 Milletler Ligi en iyi Pasör Çaprazı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —