Tarih: 06.09.2024 16:45

Edirne'de Halk Sağlığı Haftası'nda vatandaşlara sağlık taraması ve bilgilendirme

Facebook Twitter Linked-in

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de Halk Sağlığı Haftası kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Saraçlar Caddesi'nde stant açılarak, vatandaşların tansiyonu ve şekeri ölçülüp, aile hekimliği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Türkiye genelinde 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası kapsamında, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Saraçlar Caddesi'nde stant kuruldu. Açılan stantta vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümleri yapılıp, röntgenleri çekilirken, ağız sağlıkları da kontrol edildi. Temel sağlık muayenelerinin yapıldığı çadırda ayrıca aile hekimliği konusunda vatandaşlara bilgiler de verildi.

'FARKINDALIĞI ARTTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Standı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım, halk arasındaki farkındalığı arttırmak için şehrin en kalabalık noktalarından birisinde etkinliği yaptıklarını söyledi. Yıldırım, "3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası. Her sene düzenli olarak kutluyoruz. Aslında biz bugün yaptığımız bütün etkinlikleri tüm yıl boyunca yapıyoruz. Sadece farkındalığı arttırmak için, daha görünür yerlerde yapmaya çalışıyoruz. Peki biz burada ne yapıyoruz? Şu an gelen vatandaşlarımızın tansiyonunu ölçüyoruz, şekerini ölçüyoruz, karbonmonoksit oranını ölçüyoruz. Yine kendilerine KETEM randevusu veriyoruz. KETEM'e davet ediyoruz. Sağlıklı hayat merkezlerimize davet ediyoruz. Sağlık sorunları varsa ilgili hekimlerle görüşüp onlara yönlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

'MUTLAKA AİLE HEKİMİMİZE GİTMEMİZ GEREKİYOR'

Asıl amaçlarının birinci basamak sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapmak olduğunu dile getiren Yıldırım, "Asıl amacımız şu; biliyorsunuz sağlık hizmetleri birinci basamak, ikinci basamak ve üçüncü basamak diye üçe ayrılıyor. Birinci basamak sağlık hizmeti aile hekimliği. Sağlıklı hayat merkezleri de aile hekimliklerini güçlendirmek için aile hekimlerine destek olmak için kurulmuş yerler. Sağlıklı hayat merkezlerimizde ücretsiz hizmetlerimiz var. Örneğin diyetisyen hizmetimiz var, sosyal çalışmacı hizmetimiz var, psikolog var, fizyoterapist hizmetimiz, anne baba okullarımız, obezite okullarımız, gebelik sınıflarımız var, teknoloji bağımlılığı sınıflarımız var. Tüm hizmetlerimiz ücretsiz. Bu ücretsiz hizmetlere ulaşmak için ne yapmamız gerekiyor? Aile hekimimize gitmemiz gerekiyor. Aile hekimimize başvurduğumuzda şikayetlerimize göre, hastalığımıza göre gerekirse bizi diyetisyene, gerekirse bizi psikoloğa, gerekirse kanser taranasu için KETEM merkezine yönlendirip bizi sağlığımıza daha hızlı ve kolay bir şekilde kavuşmamızı sağlıyorlar. Biz de bu farkındalığı oluşturmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. İlimizin hemen hemen her yerinde her ilçesinde, köylerimizde, aile sağlığı merkezlerimizde bu taramaları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —