Tarih: 07.10.2024 15:09

Efecan, kurs merkezi ile hayaline kavuştu

Facebook Twitter Linked-in

MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi’nin, eğitim ve öğretime verdiği önemle öğrencilere sağladığı destekler sayesinde bir öğrenci daha hayaline kavuştu. Hem Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezinden, hem de resim kursundan yararlanan Efecan Uludağ, hayali olan Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kazandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde verilen resim kursu, hafta içi her gün devam ediyor. Ücretsiz olarak verilen kurstan; başta Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’ni hedefleyen öğrenciler olmak üzere, 14 yaş ve üzeri her vatandaş faydalanabiliyor. Bu imkandan yararlanan öğrencilerden Efecan Uludağ, emeklerinin karşılığını aldı. 5 üniversitenin yetenek sınavına giren ve Çukurova Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nü 1’inci, Trakya Üniversitesi Grafik Bölümü’nü 2’nci olarak kazanan Uludağ, Akdeniz Üniversitesi Heykel Bölümü’nü de derece yaparak kazanmayı hak etti. Bunlardan Trakya Üniversitesi Grafik Bölümü’nü tercih eden Uludağ, Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği ücretsiz eğitim imkanlarından her öğrencinin yararlanmasını istedi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan resim öğretmeni Ali Emre Yılmaz; daha önceleri resim kursunu haftada bir gün verdiklerini, fakat Mayıs ayından beri hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arası verdiklerini belirtti. Öğrencilerinden Efecan Uludağ‘ın çok yetenekli olduğunu kaydeden Yılmaz, “Geçen sene Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ni kazanmıştı. Bazı imkansızlıklardan dolayı gidemedi. Bu sene Ağustos ve Eylül ayının ilk haftasında olmak üzere, 5 üniversitenin sınavına girdi. Bunun 3’ünü dereceyle kazanmayı hak etti. Bu onun için çok büyük bir başarı. Ben ona sadece yol gösterdim. Sınavda ne yapması gerektiğini, heyecanlanmaması gerektiğini, hangi bölümleri seçmesi gerektiğini söyledim. Zaten en güzel bölümleri kazanmayı hak etti. Akdeniz Üniversitesi Heykel Bölümü, Çukurova Üniversitesi Moda Tasarım ve Edirne Trakya Üniversitesi Grafik. Günümüz teknoloji çağı olduğu için, ben Grafik bölümünü tercih etmesini söyledim. Kaydını yaptırdı. Şimdi onu okuması için uğurlayacağız” dedi.

Mersinli öğrencilerin, Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü kurs imkanlarından yararlanmasını istediğini sözlerine ekleyen Yılmaz, “Bu hepimizin başarısı. Efecan bir vesile oldu. Yeni gelecek öğrencilere de güzel bir örnek oldu. Bütün öğrencilerimizin, belediyenin bu imkanından yararlanmasını istiyorum. Etrafımızda görüyoruz, çok yüksek fiyatlarda kurslar veriliyor. En azından burada ücretsiz ve her türlü imkanı sağlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

19 yaşındaki Efecan Uludağ; resme her zaman ilgisi olduğunu, birkaç senedir bu alana yoğunlaştığını belirterek, “Güzel Sanatlar Fakültesi hayalimdi ve şu an 3 üniversiteyi dereceyle kazanmayı hak ettim. Bunlardan Edirne Trakya Üniversitesi’ne kaydımı yaptırdım ve orada Grafik Bölümü’nde öğrenciyim. Büyükşehir Belediyesi’nin Kurs Merkezi’nde iyi bir eğitim aldım. Bu sene haftanın 5 günü Ali hocayla beraber çalıştık” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin hem resim, hem de diğer eğitimlerde çok iyi olduğunu sözlerine ekleyen Uludağ, “Sanata gerçekten değer veren bir belediyemiz var. Diğer arkadaşların da, belediyenin kurslarını kullanmalarını tavsiye ederim. Çünkü gerçekten güzel bir eğitim veriyorlar. Çok donanımlı hocalar var. Çok pahalı atölyelere yüksek ücretler vermek yerine, burada güzel bir eğitim alabilirler” ifadelerine yer verdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —