Tarih: 09.10.2024 10:38

Egeli öğrenciler yeni akademik yıla şenlikle 'Merhaba' dedi

Facebook Twitter Linked-in

İZMİR, (DHA)-EGE Üniversitesi'nde yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte, üniversiteye bu yıl başlayan öğrenciler için 'Ege'ye Hoş Geldin Şenliği' düzenlendi. Öğrencilerin yeni döneme adaptasyonunu hızlandırmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Ege Üniversitesi'ne yeni kayıt yatıran öğrenciler için 'Ege'ye Hoş Geldin Şenliği' düzenlendi. Program öğrenciler ve çalışanların Ege Kampüs Tören Şölen Alanı'na kadar yürümesiyle başladı. Burada bir konuşma yapan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “5 yıllık kurumsal tam akreditasyonu almış, 'araştırma üniversitesi' unvanına sahip, 80'den fazla hayata geçirilen uygulama ile öğrenci odaklılıkta A Plus olmuş, uluslararası arenada adından saygıyla söz edilen köklü bir üniversitede eğitim görmenin ayrıcalığını yaşayacaksınız. Ege Üniversitesi çatısı altında uluslararası nitelikte akademik eğitiminin verilmesinin yanı sıra 21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu entelektüel, birlikte çalışmaya yatkın, yaratıcı zekaya sahip, sorgulayan ve üreten bireyler olmanız için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sizlere sunduğumuz bu imkânları lütfen en iyi şekilde değerlendirin. Sizlerle birlikte olduğumuz her platformda dile getirdiğim üç mottoyu lütfen aklınızdan çıkarmayın. Gelişen ve değişen dünyayı yakından takip edebilmek için yabancı dilinizi geliştirerek bol bol kitap okuyun, spora ağırlık verin; sosyal ve kültürel olarak gelişmenize pek çok imkan sunan kampüs hayatına odaklanın" dedi.

'BİZ KOCAMAN BİR AİLEYİZ'

Daima öğrencilere destek olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Ersan, "Akademik ve entelektüel donanımınızı güçlendirmek üzere çıktığımız bu yolda; tüm imkan ve olanaklarımızla yanınızda olacağız. Eğitim hayatınız boyunca ve mezuniyet sonrasında kapılarımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu unutmayın. Biz, kocaman bir aileyiz ve bu ailenin en kıymetli üyeleri ise sizlersiniz. Sorunlarınızı, ihtiyaçlarınızı ve taleplerinizi bizlere iletmekten asla çekinmeyin. Üniversitemizi her alanda en iyi şekilde temsil edeceğinize; çalışkan, dürüst, araştıran, ülkesi ve milleti için üreten bireyler olacağınıza yürekten inandığımı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

ŞENLİĞİN FİNALİ THE ROCKTORS GRUBUNUN KONSERİ YAPILDI

Öğrencilerin yeni döneme adaptasyonunu hızlandırmak ve motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlenen şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik kapsamında öğrenciler gün boyunca Ege Üniversitesi bünyesinde yer alan öğrenci toplulukları ve çeşitli firmaların stantlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Oyun alanları ve yarışmalarla öğrencilerin doyasıya eğlendiği şenlik, akşam saatlerinde gerçekleştirilen DJ Performans ve EÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri'nden oluşan The Rocktors grubunun konseriyle son buldu.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —