Tarih: 01.08.2023 20:04

Ekşioğlu Vakfı'nın 23. Ovit Yayla Şenlikleri Başlıyor! Cumhuriyetin 100. Yılında 7 Bölge, 7 Renk Halk Oyunları Ovit'te Buluşuyor!

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin İkizdere yaylasında bu yıl 23. kez düzenlenecek olan Ovit Yayla Şenlikleri heyecanla bekleniyor. 4-5-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinliklerde, Yayla gelenekleri ve yöre kültürü ön planda olacak. Bu yılın özel teması, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde Türkiye'nin 7 bölgesinden ve 7 renkten gelen halk oyunları olacak.

Etkinlikler, Ağustos ayının 4'ünde saat 10:00'da Vakıf Başkanı Süleyman Ekşi'nin konuşmasıyla başlayacak. Belediye Başkanı Hakan Karagöz ve İlçe Kaymakamı Mustafa Salih Bayram da konuşmalarıyla etkinliklere katkı sağlayacak. Ardından, Hamza Çepni ve Emre Havuz konserleriyle beraber 7 renk halk oyunları gösterisi sahnelenecek. Günün sonunda ise Gökhan Can Boşnakoğlu, Anıl Azam Kardeşler ve Ahmet Ekşioğlu konserleri ile muhteşem bir müzik şöleni yaşanacak.

İkinci gün, yayla gelenekleri ile devam edecek. İnek Güzellik Yarışması ve Rize Yöresi El Sanatları Stantları açılacak. Anıl Azam Kardeşler ve Ahmet Ekşioğlu'nun konserleri ile etkinlikler devam edecek ve Gülbeyaz Demir ve Adnan Yılmaz da sahne alacak. Bu günün sonunda ise Ekin Uzunlar konseri ile coşku doruğa çıkacak.

Üçüncü gün, Hamza Albayrak Kemençe ekibi ve Osman Akbulut'un konserleriyle başlayacak. Ardından ödüllü yarışmalar yapılacak: Sandalye kapma, Yumurta taşıma, çuval yarışı ve Bayrak kapma gibi etkinlikler katılımcılara eğlenceli anlar yaşatacak. Günün en özel anlarından biri ise Türkiye'nin dört bir yanından katılımcılarla gerçekleşecek olan En Uzun Horon Halkası Rekor Denemesi olacak.

Ovit Yayla Şenlikleri'nde, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen halk oyunları ekipleri, kendi yörelerine ait zengin kültürel mirası sergileyecek. Her bir oyun, müzik, figür ve kıyafet, geçmişten günümüze taşınan önemli bir hikaye anlatıyor olacak.

Etkinlikler, İslam Yıldız, Nuray Aksoy, Serhan İlbeyi ve Koliva konserleriyle son bulacak. Bunun yanında, çevre duyarlılığını artırmak amacıyla çöp toplama yarışması da düzenlenecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —