Tarih: 25.05.2023 12:27

ELEKTRİK FATURASINA 260 liralık destek! Yardım ödemesinin detayları..

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal yardım ödemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmaya devam ederken, bu yardım programları arasında Elektrik Tüketim Desteği de yer alıyor. Bu destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşlar şartları araştırmaya başladı. İşte Elektrik Tüketim Desteği programının tüm detayları…

BAKANLIK'TAN ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli hanelere elektrik tüketim desteği sağlıyor. Elektrik faturası yüksek gelen ve ödemekte güçlük çeken hanelere 260 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Başvuru yapan ve başvurusu onaylanan vatandaşlara PTT üzerinden ödemeler aktarılıyor.

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu destek programına, başvuru yapan ve başvurusu onaylanan ihtiyaç sahibi ailelere ödeme yapılır. 

ELEKTRİK DESTEĞİ ÖDEME MİKTARI

Elektrik Tüketim Desteği programı kapsamında:

Başvurusu onaylanan hak sahipleri kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubelerinden ödeme alabilir.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Elektrik Tüketim Desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet Kapısı üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan (SYDV) başvuru yapması gerekir. Başvuru yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün onaylamasıyla PTT üzerinden ödeme yapılmaktadır.

Başvurusu onaylanan vatandaşların ödeme tutarları banka hesaplarına da aktarılmaktadır. PTT üzerinden ödeme almak isteyen vatandaşların, kimlik kartları ve elektrik faturaları ile ibraz etmeleri ve ödemelerini almaları gerekir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —