Tarih: 30.07.2023 10:32

Emekli Maaş Ekstra Ödemeleri Hesaplara Yatırılmaya Başlandı!

Facebook Twitter Linked-in

Emekli maaşlarına Temmuz ayının başında yapılan zamlarla birlikte milyonlarca emekli maddi açıdan çok rahat edecek. AK Parti'nin hazırladığı torba yasa ile TBMM'den geçerek kabul edilen yüzde 25'lik zam emeklileri sevindirirken ek ödemeler hesaplara yatırılmaya başladı. 

EMEKLİ VATANDAŞLARA 1975 TL'LİK EK ÖDEME

Seçimlerden önce hükümet tarafından verilen sözler tek tek yerine getirilmeye başlandı. Temmuz ayında milyonlarca asgari ücret, memur maaşı ve emekli vatandaşın sevineceği açıklamalar yapılarak maaşlara ara zam kararı alındı.

Yapılan zamlardan memur emeklisi, dul ve yetim maaşları da etkilenirken neredeyse tüm maaşlara en düşük yüzde 25 oranında zam yapıldı. Meclis'ten geçerek kabul edilen emekli maaşlarından milyonlarca emekli vatandaş etkilecek.

Zamların ardından hesaplara yatırılması beklenen maaş farklarına ilişkin açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilerin maaş farkları da hesaplara geçmeye başladı. 1 Temmuz tarihinden itibaren oluşan ve 2 milyon 393 bin 142 vatandaşın faydalanacağı maaş farkları banka ve PTT şubelerine yatmaya başladı.

YÜZDE 25'LİK ZAMLA MAAŞ FARKI OLUŞTU

Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zammı yüzde 25 olarak açıklanırken yapılan zam sonrasında en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yaklaşırken en düşük maaşlarda 1.945.42 TL'lik bir fark meydana geldi. Bir aylık emekli maaşı alan emekliler en az 1.945.42 TL ödeme alacak, üç aylık emekli maaşı alanlara 5.926.26 TL ödeme yapılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi; 'Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul, yetim maaşı alan 2 milyon 393 bin 142 kişi 1 Temmuz tarihinden itibaren oluşan maaş farklarını maaş aldıkları bankadan ve PTT şubelerinden 28 Temmuz tarihinden itibaren çekebilecek.' Zamlar sonrasında kök maaşı 6 bin TL ve üstünde olan emekli maaşları Temmuz ayı itibariyle 7 bin 500 TL olarak ödenmeye devam edecek. Öte yandan en düşük emekli maaşı 9 bin 894 TL'ye ulaşırken Temmuz ayına ilişkin maaş farkları da ayrıca emekli vatandaşların hesaplarına yatırılacak. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —