Beowulf
Beowulf'un yönetmeni Robert Zemeckis, CGI grafiklerini, animasyonu ve hareket yakalamayı Orta Çağ dönemi tasviriyle etkili bir şekilde birleştiriyor.
Ray Winstone'un (Beowulf) kostümü, geleneksel savaşçıların zırhını mükemmel şekilde temsil ediyor. Animasyon ve makyaj, savaş sahnelerini gerçekçi bir şekilde zenginleştiriyor. Ateş püskürten ejderhalar ve diğer canavarlar filmde canlanıyor ve olabildiğince gerçekçi görünüyorlar.
Robin Hood
Yönetmen Ridley Scott'ın Robin Hood versiyonu, gerçekçi setler, kostümler ve dekor lehine seleflerinin geleneğinden ayrılıyor.
Çekimler, film için restore edilen ve değiştirilen gerçek kalelerde ve kulelerde yapıldı. Film için bir koçbaşı yapıldı ve daha sonra Russell Crowe tarafından bir hayır kurumuna bağışlandı.
Macbeth
Roman Polanski, 1971 yapımı klasik Orta Çağ filmi Macbeth'in gerçekliğinden bizzat emin oldu . Polanski, Britanya Adaları'ndaki çeşitli yerleri kullandı, sahne malzemelerini ve atları tüm oyunculardan önce seçip kullandı.
Çekimler gerçek kalelerde ve kiliselerde yapıldı. Oyuncular, kötü hava koşullarına katlanmak zorunda kaldıklarından şikayet ettiler.
Truva
Truva, Truva Savaşı hakkında tarihsel olarak en doğru bir film. Adıyla aynı adı taşıyan şehir, Akdeniz'deki Malta adasında iki ayda inşa edildi.
Şehrin dış surları sıfırdan inşa edildi. Troy ayrıca 77. Akademi Ödülleri'nde En İyi Kostüm Tasarımı dalında aday gösterildi.
Kral Arthur: Kılıç Efsanesi
King Arthur: Legend of the Sword'un Orta Çağ'ı doğru anladığına hemen işaret eden şey, filmin çekildiği manzaradır.
Film, 2.020 hektarlık ve gerçek bir geyik parkı içeren bir Kraliyet Parkı olan Windsor Great Park'ta çekildi. Film, Kuzey Galler ve İskoç Dağlık Bölgesi gibi çeşitli yerlerde çekildi.
300 Spartalı
Zack Snyder'ın yönettiği ve ortak yazdığı 300 Spartalı, MÖ 479'da geçiyor. Film, Russell Crowe'un karakteri Sparta Kralı Leonidas'ın 300 kişilik bir orduya liderlik ettiği Thermopylae Savaşı'nı Snyder'ın tasviridir.
Mavi Ekran, filme gerçek Orta Çağ arka planını verdi ve ruh halini değiştirmek için manipüle edildi.
Barbar Conan
Arnold Schwarzenegger, Barbar Conan'da başrolde. 1982 filmi, yaklaşık 50 set oluşturmak için 3 milyon dolar ayırdı.
Çekimler için Avrupa'nın her yerinden yaklaşık 200 İnşaat işçisi ve sanatçı işe alındı. Schwarzenegger ve diğer aktörler, dublörlüklerinin çoğunu yaptılar. Silahlar, Orta Çağ tarzı savaş sahnelerini daha kolay taklit etmek için hafif hale getirildi.
Prenses Gelin
Prenses Gelin bir fantastik komedi filmi olmasına rağmen, Kongre Kütüphanesi kültürel, tarihi ve estetik önemi nedeniyle ABD Ulusal Film Tescili'nde korunmak üzere filmi seçti.
Ana oyuncular, onlara gerçek Orta Çağ düellolarının gerçekliğini veren kılıç dövüşü sahnelerine en iyi şekilde hazırlanmak için her iki eliyle de eskrim yapmayı öğrendi.
Kartal
Channing Tatum, MS 140'ta geçen bir film olan The Eagle'da başrolde. Britanya'nın Roma işgaline odaklanıyor ve Tatum, babasının zarar görmüş itibarını geri kazanmaya kararlı, Marcus adında bir asker.
Karakterler, Gal aksanları ve yerel kabile halkının tasvirleriyle tarihsel olarak otantikti. Kılıç dövüşü ve savaş sahneleri gerçektir ve CGI yardımı çok azdır veya hiç yoktur.
Gladyatör
Gladyatör filminin gerçek Orta Çağ tasvirini doğrulamak için kazandığı beş Oscar'dan başkasına bakmayın.
En İyi Film, Kostüm Tasarımı, Ses ve Görsel Efekt dallarında Akademi Ödülü aldı. Russell Crowe'un General Maximus Decimus Meridius'u canlandırması ona En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandırdı. Film, Ortaçağ türünü yenilemekle ve gelecekteki tarihi parçaları etkilemekle tanınır.
Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi
Yüzüklerin Efendisi bir romandan uyarlandı ve ekranda görsel olarak doğru bir şekilde tercüme edildi. Kurgusal Orta Dünya'da geçiyor.
Serideki üç filmin her biri Görsel Efektler için Akademi Ödülleri kazandı ve sonuncusu, Kralın Dönüşü , En İyi Film, Makyaj, Görsel Efektler, Kostüm Tasarımı ve Sanat Yönetmenliği de dahil olmak üzere 11 inanılmaz kategori kazandı.
Robin Hood: Hırsızlar Prensi
Robin Hood: Hırsızlar Prensi, modern bir ortaçağ şehrinde çekildi. Yönetmen Kevin Reynolds, Fransa'daki Cite de Carcassonne'nin duvarlarını ve kulelerini filme almak için ikinci bir ekibin tamamını kullanıyor.
Fransa ve İngiltere'deki restore edilmiş kaleler, Nottingham şehrini temsil edecek şekilde gösterildi ve İngiltere'nin çeşitli yerlerinde “Sherwood Ormanı” çekildi.
Dağlı
Highlander filminin konusu ölümsüz savaşçılar arasındaki fantastik bir savaş olsa da, İskoç Dağlık Bölgesi'ndeki kılıç dövüşü sahneleri ve 16. Yüzyıl ortamı ürkütücü bir şekilde Orta Çağ temalarını andırıyor.
İskoçya'nın Eilean Donan Şatosu ve alametifarikası olan köprüsü, yapımda öne çıkan otantik binalar ve mekanlar arasında yer aldı. Fransız-Amerikalı aktör Christopher Lambert, ana karakter olan Connor Macleod'dur. Lambert, Ortaçağ aksanı için bir lehçe koçuyla günde birkaç saat çalıştı.
Elizabeth
Filmlerde Orta Çağ'ın gerçekçi tasvirlerine gelince, Elizabeth'in hikayesi olabildiğince iyi. Film, I. Elizabeth'in hayatını ve zamanını merkez alıyor ve 1558'de geçiyor.
71. Akademi Ödülleri'nde En İyi Makyaj ödülünü aldı ve aktris Cate Blanchett, Kraliçe Elizabeth rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.
Son düello
Yüz Yıl Savaşları sırasında Orta Çağ Fransa'sında geçen The Last Duel , gerçekliğini göstermek için onur önermesinin ardındaki savaş sahnelerini kullanıyor. Modern Fransız komünlerinde ve Cahir Kalesi gibi kalelerde sahneler çekildi.
Krallar, şövalyeler, yaverler ve soylular, orta çağ tarzı bir mızrak dövüşü düellosunda çözülen bir anlaşmazlığa karışırlar.