Tarih: 22.06.2023 12:51

Erzurum-Rize Arası Ulaşım Hızlanacak: 1.5 Saate İnen Süre ve Erzurum'un Liman Kenti Olma Hedefi

Facebook Twitter Linked-in

Rize-Erzurum karayolunun tamamlanması için önemli çaba gösteren Tahsin Bayramoğlu, şimdi de 6 bin metrelik Erzurum Tüneli'nin yapımını hedefliyor. Bayramoğlu, bu tünelin gerçekleşmesi durumunda Erzurum-Rize arasının 30 kilometre daha kısalacağını belirtiyor.

Erzurum'un kıdemli İl Genel Meclis Üyesi olan Tahsin Bayramoğlu, Ovit ve Kırık ile Dallı Kavak Tünelleri'nin yapımı için gösterdiği çabayı, şimdi de planlanan 6 bin metrelik Erzurum Tüneli için sürdürüyor. Kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Bayramoğlu, "Bu proje gerçekleştiğinde Erzurum Liman kenti olacak, Karadeniz'e açılacaktır. Erzurum Havalimanı ile Dallı Kavak tüneline bağlanacak olan 6 bin metre uzunluğunda bir tünel tamamlandığında Rize-Erzurum karayolu 30 km daha kısalmış olacaktır. Bu tünelin projesinin hazırlanarak yatırım programına alınarak ihalesinin gerçekleşmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Erzurum-Rize arası 1.5 saate düşecek

Mevcut tüneller ve yapılması planlanan tünelin hizmete girmesiyle Erzurum-Rize karayolu üzerinde önemli bir değişiklik yaşanacak ve Erzurum'dan Rize'ye ulaşım süresi 1.5 saate inecektir. Tahsin Bayramoğlu, "Bölgemizin ümidi bu yoldadır. İyidere Lojistik Limanı da bu yol sayesinde hayat bulacak ve ekonomiye katkı sağlayacaktır. Kamuoyunda herkesin desteğini bekliyoruz. Konu Cumhurbaşkanımıza da iletilmiş ve yapılması konusunda emirlerini bekliyoruz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —