Tarih: 18.10.2023 11:07

Erzurum Devlet Tiyatrosu Büyük İlgi Gördü!

Facebook Twitter Linked-in

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı tarafından açılışı yapılan yeni tiyatro binasında, sezonun ilk oyunu olarak Nikolay Vasilyevic Gogol'un "Palto" eseri sahnelendi. Gösterimler, kapalı gişe oynandı ve seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.

Oyunun yönetmenliğini Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçısı A. Arif Atalay üstlenirken, Mustafa Bilirdönmez, Mekselina Düğdü ve Berkay Alkan reji asistanlığı görevini üstlendi. "Palto", Dünya tiyatrosunun başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor.

Oyunda, 9'uncu dereceden kadrolu kalem memuru Akakiy Akakiyeviç'in hikayesi anlatılıyor. Akakiy, eski ve yıpranmış paltonunun arkadaşları tarafından yırtılmasının ardından yüksek fiyat karşılığında muazzam bir palto diktirir. Ancak yeni paltosu şerefine verilen kutlama partisi sonrasında paltosu çalınır. Akakiy, paltosunu geri almak için verdiği mücadeleyi konu alıyor.

Müzik tasarımını Selçuk Yılmaz, ışık tasarımını Murat Yayla, dekor tasarımını Hakan Babaoğlu, kostüm tasarımını ise Elif Çakanlı Kurtoğlu üstleniyor. Oyunda Yılmaz Karakuzu, Özlem Çiftçi Sak, Mekselina Düğdü, Ergenekon Cemil Başdoğan, Mücahit Boyraz, Halit Burak Günuğur ve Berkay Alkan gibi deneyimli tiyatrocular rol alıyor.

"Palto" oyunu, kasım ayının ilk iki haftasında bir kez daha Erzurum'da tiyatroseverlerle buluşacak. Erzurum Devlet Tiyatrosu, sanatın ve kültürün Erzurum'daki yeni adresi olarak izleyicilere unutulmaz deneyimler sunmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —