Tarih: 13.10.2023 15:42

Erzurum Merkezli Operasyonda 43 Şüpheli Siber Dolandırıcılık Suçundan Gözaltına Alındı

Facebook Twitter Linked-in

Çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırdığı tespit edilen 43 şüpheli, 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçundan gözaltına alındı.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uzun süren titiz bir çalışmanın ardından harekete geçti. Birçok vatandaşı mağdur eden ve siber ortamda dolandırıcılık faaliyetleri yürüttüğü belirlenen şüphelilere yönelik başlatılan operasyon, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Eş zamanlı olarak Erzurum merkezli 8 ilde düzenlenen operasyon sonucunda, operasyona katılan 3'ü kadın toplam 43 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet birimlerince tamamlanan ifadelerin ardından, şüpheliler 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlamasıyla adli makamlara sevk edildi. Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye geniş güvenlik önlemleri altında nakledildi.

Bu başarılı operasyon, siber güvenlikle ilgili suçlarla mücadelede yetkililerin kararlılığını ve toplumun güvenliğini koruma iradesini bir kez daha gözler önüne seriyor. Vatandaşları siber dolandırıcılardan korumak amacıyla yürütülen bu tür operasyonların devam edeceği belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —