Tarih: 26.09.2023 10:29

Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Bilinçsiz Avlanma Tehlikesine Dikkat Çekiyor

Facebook Twitter Linked-in

Doğada yaşayan ve nesli tükenmekte olan hayvanların korunması amacıyla bilinçsiz avlanmanın önlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Oral, bu sorunun ciddiyetine dikkat çekti.

Hakan Oral, son yıllarda Erzurum'da yaban hayvanlarının yasadışı kaçak avlanma, iklim değişiklikleri gibi nedenlerle tehlike altında olduğunu belirtti. Yasal avlanmanın kurallarına uygun olan avcıların doğanın korunmasına destek olmalarını talep eden Başkan Oral, yasadışı ve bilinçsiz avlanmanın doğal yaşamı ve nesli tükenmekte olan hayvan türlerini tehdit ettiğini vurguladı.

Başkan Oral şunları söyledi: "Biz, yasal avlanma izni alan ve kurallara uyan avcılarımızın, doğadaki nesli tükenmekte olan hayvan türlerinin korunmasına yardımcı olmalarını bekliyoruz. Yasal olmayan ve bilinçsiz avlanma, yaban hayatına ve doğadaki hayvan varlığına zarar vermektedir. Bu nedenle, insanlık değerlerine ve vicdana uygun olmayan bu durumların yaşanmaması için tüm kesimlerin duyarlı olması gerekmektedir. En azından kaçak avlanmanın önüne geçilerek doğal yaşamı koruma bilincinin artırılmasını istiyoruz."

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, bilinçsiz avlanmanın doğal dengeye zarar verdiğine dikkat çekerek, av sezonunun başlamasıyla birlikte tüm avcıları kurallara uymaya ve doğayı korumaya davet etti. Bilinçli ve sorumlu avcılar, doğadaki hassas dengeyi sürdürmek ve nesli tehlikede olan hayvanları korumak için önemli bir rol oynayabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —