Tarih: 22.09.2023 16:18

Erzurum Valisi Çiftçi, Baskıyı Artıracak! Uyarıda Bulundu!

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Genel Koordinatör Sevda Güneş İncesu’ya gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kenti adım adım gezdiğini belirten Vali Çiftçi,” Sahaya indim, iş dünyamızla, esnafımızla, halkımızla görüşüyorum. Kenttin kalkınmasında rol oynayacak sektörlerle fikir alışverişi yapıyoruz. Erzurum kadim bir kent, bu kentte hizmet etmek benim içinde bir onur” dedi.

Gerekeni yapacağız

Gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşmasına yönelik Pusula Gazetesi’nin ‘Tükenişin fotoğrafı’ başlıklı manşet haberi gündeme bomba gibi düştü. Lise çağındaki gençlerin yürekleri sızlatan görüntülerine duyarsız kalmayan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabından ‘Gerekeni yapacağız’ diyerek zehir tacirlerine baskıların artırılacağı sinyalini verdi.

Göz açtırılmıyor

 Vali Mustafa Çiftçi, “ Uyuşturucu illeti yalnızca bizim değil tüm dünyanın sorunu. İçişleri Bakanlığımız bu konuda tüm illerde, sınır kapılarında sürekli operasyonlar yapıyor. Zehir tacirlerine göz açtırmıyor. Erzurum özelinde bizimde ana gündem maddelerinden biri bu. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız gece gündüz bu işin üzerine gidiyor. Halkımız müsterih olsun, onların evlatları bizim geleceğimiz. Zehir tacirlerine asla fırsat vermeyecek, onlara göz açtırmayacağız” dedi.  

Aileler uyanık olmalı

Uyuşturucu ile mücadelenin toplum olarak topyekün yapılması gerektiğine vurgu yapan Vali Çiftçi, “ Emniyet tedbirleri elbette önemli ancak bu sadece mücadelenin bir kısmı. Biz uyuşturucunun temin edilmemesini önlemeye çalışıyoruz, oysa kullanıcılara yönelik ailelerin takibi bu işin önemli bir unsuru. Çocuklarını dikkatlice takip etsinler. ‘Nasıl olsa okulda’ demesinler. Kimlerle temas ettiğinden tutun arkadaşlık ettiği kişilere kadar dikkatli olmaları lazım. İçişleri Bakanlığımızın “ En İyi Narkotik Polis Anne” projesine katılım göstersinler. Lütfen bize ihbarda bulunsunlar. Toplum bu konuda duyarlı olmalı, devlet bu tacirlerin kökünü kurutmakta kararlı. Ailelerin bizlere destek olması lazım, korkmasınlar ve bize güvensinler.  Gördüklerini bildiklerini bizimle paylaşmaktan kaçınmasınlar “diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —