Tarih: 05.06.2023 12:40

Erzurum'da çevre sorunları konuşuldu

Facebook Twitter Linked-in

5 Haziran Dünya Çevre Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Programın açılışında, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Katı ve Tehlikeli Atık Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Ceylan birer konuşma gerçekleştirdi.

Etkinlik, çevre sorunlarına dikkat çekmek, küresel işbirliğini güçlendirmek ve toplumlar arasında çevre konularında bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenmiştir. "Sürdürülebilir Atık Yönetimine Genel Bakış" başlıklı çalıştaya ise Benli Recyeling Grup Sürdürülebilir Çevre Uzmanı Dr. Çağdaş Saz, İZAYDAŞ Yakma Tesisi İşletme Müdürü Dr. Şahan Dede, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zahide Koşan ve Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Katı ve Tehlikeli Atık Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Ceylan katılmıştır.

Program, çeşitli etkinlikler, stantlar, müzik dinletisi, broşür dağıtımı ve geri dönüşüm ürünlerinin sergilendiği sergilerle devam etmiştir. Bu etkinliklerle çevre konusunda farkındalık yaratma ve katılımcılara çevre duyarlılığı konularında bilgi verme amaçlanmıştır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —