Tarih: 22.10.2024 10:00

"Erzurum'da Tarımsal Üretimi Artırmak İçin Tohum Dağıtım Töreni: Vali Mustafa Çiftçi, Aşık Veysel'in Dizeleriyle Toprağın Değerini Vurguladı"

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “DAP ile Erzurum’da Tarımsal Üretim Artıyor Projesi” kapsamında düzenlenen tohum dağıtım törenine katıldı. Programın açılışında Aşık Veysel'in ünlü dizeleriyle konuşmasına başlayan Vali Çiftçi, toprağın önemine dikkat çekti ve Erzurum'un coğrafi büyüklük açısından Türkiye'deki dördüncü il olduğunu vurguladı.

Vali Çiftçi, konuşmasında Erzurum'un genel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, “Topraklarımızın yüzde 57’sini meralar oluşturuyor. Yaklaşık 480 bin hektarlık alanda tarım yapılıyor. Bu ikisi birlikte düşünüldüğünde ilimizin tarım ve hayvancılık memleketi olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla genel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın bu tür projelerle desteklenmesi, teşvik edilmesi ilimizin kapasitesini doğrudan etkileyebilecek yaklaşımlardır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Erzurum'un tarım alanlarının gübre ve ilaç kalıntısı içermeyen geniş ovalardan oluştuğunu dile getiren Vali Çiftçi, “Yaklaşık 1,3 milyon dekar alana sahip Erzurum, Pasinler, Hınıs ve Horasan Ovaları ilimizin başlıca ovalarıdır. Bu ovalarda yetiştirilen buğday, ilimizdeki un sanayisinin ham madde ihtiyacını karşılarken, arpa ve tritikale yem fabrikalarının ham madde ihtiyacını ve hayvancılık işletmelerinin kesif yem ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Aynı zamanda, bu tarla ürünleri bir hayvancılık şehri olan ilimizde kaba yem ihtiyacını da karşılamaktadır” diye ekledi.

Vali Çiftçi, proje kapsamında dağıtılacak tohumluk buğdayların üreticilere hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —