Bu krem, yanık, şeker hastalığı, darp, kangren ve bu tür yaralara sahip yatalak hastalarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Akademisyenler, kremi bir dizi test aşamasından geçirdikten sonra gönüllü hastalar üzerinde denemeler yaparak başarılı sonuçlar elde etti. Şimdi, bu yerli ve milli kremi daha fazla hastaya ulaştırmak için Sağlık Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek bekliyorlar.
Prof. Dr. Murat Çelik, bu çalışmanın arkasındaki süreci anlatırken, "Geliştirdiğimiz kremin yerli ve milli bir ilaç olmasını istiyoruz. Araştırma ve geliştirme fikirlerim, bana her vakit destek veren ve teşvik eden Prof. Dr. Metin Balcı ile başladı. Bizim sentezlediğimiz biyoetken madde; şeker hastası, yanık ve darp yaralarında, kangren hastalarında çok aktif bir birleşiktir. Geliştirdiğimiz birleşik bir ekip çalışmasının sonucudur." dedi.
Krem, şeker hastaları, yanık mağdurları ve darp yaraları gibi yaraların iyileşmesine katkı sağlayan birleşik bir molekül içerir. Bu krem, başarılı denemeler sonucunda birçok hastanın yaralarının iyileşmesine yardımcı olmuştur.
Krem, ayrıca suda çözünürdür ve toksik etkisi olmayan bir ürün olarak tasarlanmıştır. Prof. Dr. Murat Çelik ve ekibi, bu çalışmanın yaklaşık 14 yıl sürdüğünü ve sonuçlarının hastalar üzerinde gözle görülür şekilde etkili olduğunu belirtti.
Hasta yakınları da bu kremi kullanarak hastalarının yaralarının hızla iyileştiğini ve bu konuda doktorları bile şaşırttığını ifade ettiler. Bu yerli ve milli krem, yara iyileşmesi konusunda önemli bir gelişme olabilir ve daha fazla hastaya umut olabilir. Sağlık Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alınacak destekle bu ürünün daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması umuluyor.