'EÜ'de hedef yapay zeka destekli tam dijital hastane'
İZMİR, (DHA)-EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi'nde hem eğitim hem de sağlık hizmetlerinde yapay zekanın etkin bir şekilde kullanıldığı belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Üniversitemiz, birçok alanda olduğu gibi yapay zekâ alanında da öncü çalışmalara imza atıyor" dedi.
Ü Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜTF Hastanesi'nin son dönemde yapılan yatırımlarla modern tıbbın gerektirdiği her türlü teknolojik cihaz ve donanıma kavuştuğunu ve hem eğitim hem de sağlık hizmetlerinde yapay zekanın etkin bir şekilde kullanıldığı belirtti. Prof. Dr. Budak, "Üniversitemiz, birçok alanda olduğu gibi yapay zekâ alanında da öncü çalışmalara imza atıyor. Güçlü potansiyeli ile tam akreditasyona sahip araştırma üniversitemiz; eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti sunumunda da yenilikçi ve vizyoner uygulamaları hayata geçiriyor. Bölgemizin hem nitelik hem de nicelik bakımından en kapsamlı sağlık merkezi olan Tıp Fakültesi Hastanemize son süreçte önemli yatırımlar yaptık. Fiziki ve teknolojik altyapımızı geleceğin teknolojilerine adapte ettik. Teknolojik yatırımlarla dijital bir dönüşüme imza attık. Bu projelerimizle tam dijital hastane konseptine çok yaklaştığımızı ifade etmek isterim. Sunduğu sağlık hizmeti ve yetiştirdiği hekimlerle ülkemizin gururu olan Tıp Fakültesi Hastanemizin, dijital hastane niteliğiyle sağlık sektöründeki öncü rolünü de pekiştirmiş olduk. Toplumun sağlık hizmeti ihtiyaçlarına çağın dinamikleri ile cevap veren bir konuma taşıdık" ifadelerini kullandı. Rektör Prof. Dr. Budak, ayrıca EÜ'nün dijitalleşme misyonu kapsamında tıp fakültesi hastanesinde de hizmet kalitesini artıran pek çok uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.
'YAPAY ZEKÂ SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÖNEMLİ FIRSATLAR YARATIYOR'
EÜTF Dekanı Prof. Dr. Devrim Bozkurt ise "Yapay zekâ teknolojileri, sağlık ve hasta hizmetlerinde önemli fırsatlar sunuyor ve sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmada kritik bir rol oynuyor. Tüm kliniklerimizin, anabilim dallarımızın teşhis, tedavi ve hasta bakım süreçlerini yapay zekânın sunduğu algoritmalara entegrasyonu sağlamaya azami özen gösteriyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle idari iş ve işlemler ile ilgili altyapımızı yapay zekâ tabanlı uygulamalara entegre ediyoruz. Bu bağlamda hem yönetsel süreçlerde hem de hasta hizmetindeki tüm karar verme süreçlerinde yapay zekanın dijital altyapıya entegrasyonu, üniversitemizin öncü ve ilerici özelliklerini yansıtmaktadır. Hastalıkların tanı, tedavi ve izleminde de yapay zekâ tabanlı uygulamalardan faydalanıyoruz. Acil servislerde hasta triyajından radyolojik tetkikler, Kardiyak MR, Koroner Anjio BT gibi işlemlere kadar birçok alanda yapay zekâ sistemlerini aktif olarak kullanıyoruz" diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI