Tarih: 16.11.2023 10:41

Ev hanımları kaç gün primle emekli olur? Ev hanımı emeklilik başvurusu ne zaman başlayacak?

Facebook Twitter Linked-in

Ev hanımlarına emeklilik konusunda kolaylık ve avantaj sağlanması için çalışmalar yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasıyla ev hanımlarına müjdeyi verdi. Erdoğan "Evlerimizin yükünü çeken ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız." diyerek ev hanımlarının emekli olmasını kolaylaştıracak adımlar atılacağını açıklamıştı. Primlerini dışarıdan ödeyen ev hanımları ise kaç günlük primle emekli olacaklarını merak ediyor. Peki Ev hanımı emeklilik başvurusu ne zaman başlayacak? Ev hanımları kaç yaşında emekli olacak?

EV HANIMLARI KAÇ GÜN PRİMLE EMEKLİ OLUR?

Ev hanımları isteye bağlı sigorta yaptırarak erken emekli olabilecek. Yeni düzenleme ile ev hanımlarının kaç gün primle emekli olacağına dair bilgiler henüz netleşmedi. ev hanımlarına emeklilik üzerine çalışmaların devam ettiği gelen bilgiler arasında.

EV HANIMLARI EMEKLİLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik hakkıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, ev hanımları için hazırlanan emeklilik çalışması hakkında, ''Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek.'' sözlerine yer verdi.Yıpranma hakkı da vererek ev hanımlarının daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız.'' dedi. Ev hanımlarına emeklilik konusunda henüz net bir gelişme yaşanmadı. 

EV HANIMI EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ YAŞINDA OLMASI GEREKİYOR?

Ev hanımlarına emeklilik şartlarında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Şartlar henüz belli değil. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK NASIL OLACAK?

Ev hanımları, emeklilik için SGK'ya prim yatırabilirler. Ev hanımları, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında SGK'ya prim yatırabilirler. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında SGK'ya prim yatıran ev hanımları, 15 yıl sigortalılık süresini ve 3600 gün prim ödemesini tamamladıklarında emekli olabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —