Tarih: 25.04.2024 07:16

Evde Yapabileceğiniz 3 Kolay Fit Tatlı Tarifi

Facebook Twitter Linked-in

O zaman sizler için hazırladığımız hem pratik hızlıca yapabileceğiniz hem de tatlı krizlerinize çözüm olacak kolay fit tatlı tariflerimize bir göz atın.

Pişmeyen Fit Kakao Topları

Dilerseniz ara öğünlerde dilerseniz tatlı krizlerine girdiğiniz de çayın kahvenin yanında tüketebileceğiniz harika bir alternatif kakao topları.

Malzemeler

Yapılışı

Öncelikle tarifi yapmaya başlamadan önce kuru hurmaları sıcak suda en az yarım saat bekletmelisiniz. Hurmaların yumuşaması gerekmektedir. Daha sonra sıra ile bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Ve hamur kıvamına geliyor elimizle küçük toplar yapıyoruz. Bir tabağın içine hindistan cevizi tozunu boşaltıyoruz ve yaptığımız küçük topları bu tozun içerisinde yuvarlayarak süslüyoruz.

4 Malzemeli Fit Tatlı

Canınız çikolata çektiğinde gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz bir tanesi sadece 100 kalori olan harika bir tatlı tarifi sizlerle. O zaman hemen yapılışına geçiyoruz.

Malzemeler

Yapılışı

İlk olarak yulafları blender da 2-3 dakika çekerek un haline getiriyoruz. Daha sonra fıstık ezmesi ve muzu ekliyoruz tekrar blenderdan geçiriyoruz. Bir tepsiye yağlı kağıt seriyoruz ve üzerine kaşık yardımı ile koyarak şekil veriyoruz. 30 dakika bu şekilde buzlukta bekletiyoruz.

Benmari usulü çikolatayı eritiyoruz ve buzluktan çıkardığımız karışımın üzerine sürüyoruz. Ve donması için tekrar buzluğa koyuyoruz. Yaklaşık 15 dk kadar buzlukta bekletiyoruz ve tatlımız hazır. Bu tariften 8 adet çikolata çıkmaktadır. Ara öğünlerinizde kahve yanına harika bir alternatif!

Vişneli Yoğurt Frozen

Sıcak yaz aylarında içinizi ferahlatacak harika bir fit tatlı tarifi. Yiyenler bu tarifin fit bir tatlı tarifi olduğunu anlamayacak bile eminiz! Hemen tarife geçelim.

Malzemeler

Tabanı için;

Yapılışı

Taban kısmını oluşturmak için yulaf ve sütü koyulaşana dek pişiriyoruz. Sonra muffin kalıplarına koyup buzlukta bekletiyoruz. Üst kısmı için vişneleri ve yoğurdu blenderdan geçiriyoruz ve muffin kalıplarının üzerine döküyoruz. Tekrar buzluğa gönderip yaklaşık 1-2 saat bekletiyoruz. Ve tatlımız hazır afiyet olsun!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —