Tarih: 02.10.2024 15:52

Fahri Acar: "İyi İnsan ve İyi Vatandaş Yetiştirmek Öncelikli Hedefimiz"

Facebook Twitter Linked-in

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Yusufeli ilçesindeki temasları kapsamında Sarıgöl Şehit Onbaşı Soner Ateşsaçan İlkokulu ve Ortaokulunu ziyaret etti. Ziyarete İl Milli Eğitim Özel Büro Müdürü Özcan Köse ve Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Alp de katıldı.

Okulda öğretmenlerle bir araya gelen Acar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne vurgu yaparak, "iyi insan, iyi vatandaş" yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Çocukların büyük hayaller kurmalarının ve bu hedeflere kararlılıkla yürümelerinin gerektiğini belirten Acar, eğitimcilerin rolünün bu süreçte kritik olduğunu ifade etti.

Ziyaret sırasında 8. sınıf öğrencilerini de sınıflarında ziyaret eden Acar, onlara hitaben yaptığı konuşmada, “Bizlerin sizden öncelikli beklentisi, iyi birer insan olmanız. Milli ve manevi değerlerinize bağlı, dürüst, ahlaklı bireyler olarak, her ne iş yaparsanız yapın, onu en iyi şekilde yapmanız ve ülkenize faydalı olmanızdır” dedi.

Acar, ayrıca birinci sınıf öğrencileriyle de sohbet ederek derslerine eşlik etti. Ziyaretin sonunda okuldan ayrılan Acar, eğitimin ülkenin geleceği için en önemli yatırım olduğuna dikkat çekti.

Bu anlamlı ziyaret, öğrencilere ve öğretmenlere moral verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —