Freelance Group, tüketicilerin gıda alışverişindeki önceliklerine yönelik araştırmayı inceledi
İSTANBUL (AA) - Freelance Group, Almanya merkezli araştırma şirketi Statista'nın Türklerin gıda alışverişindeki önceliklerine ışık tutan araştırmayı değerlendirirken, mevcut koşullarda markaların izlemesi gereken yolları belirledi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Statista'nın binden fazla tüketicinin katılımıyla gerçekleştirdiği Türklerin gıda alışverişlerindeki önceliklerine ışık tutan araştırmayı değerlendirirken, mevcut koşullarda markaların izlemesi gereken yolları bildirdi.
Araştırmaya göre, Türk tüketicilerin yüzde 72'si gıda tercihlerinde tazeliği önceliklendirirken, yüzde 61'i iyi tat ve lezzeti ön planda tutuyor. Yüzde 56'sı ise yüksek kaliteyi belirleyici bir unsur olarak değerlendiriyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Freelance Group Kurucusu Hüseyin Başaran, tüketicilerin eğilimlerinden anlaşılacağı üzere, yiyecek ve içecek seçimlerinde lezzet ve kalitenin birçok kişi için kritik önem taşıdığını belirtti.
Başaran, "Hizmet sektöründeki 10 yıllık deneyimimize dayanarak, insanların son yıllarda sadece bu unsurları değil, farklı etkenleri de göz önünde bulundurduğunu gözlemliyoruz. Örneğin, son yıllarda yerli markalara ya da farklı bölgelerimizdeki yöresel tatlardan ilham alınarak oluşturulmuş ürünlere yoğun rağbet olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.
- "8 markamızla İzmir halkına ve turistlere hizmet veriyoruz"
Türkiye'deki tüketicilerin öncelikleri arasında sağlık, yerellik ve deneyim gibi konuların ön planda olduğunu kaydeden Başaran, yaratıcı ve yenilikçi fikirleri hayata geçirerek tüketicilerin beklentilerini karşılayan markaların başarıyı yakaladığını vurguladı.
Başaran, "Örneğin, İzmir, Bornova'nın ilk ve tek 'bubble tea' mağazası olan işletmemizle, müşterilerimize taze ve farklı tatlar sunarak yeni bir dünyanın kapılarını açıyoruz. Bunun yanı sıra yine kafe, bar ve restoran gibi 8 markamızla İzmirlilere ve şehrin turistlerine farklı konseptlerle hitap ediyoruz. Bu gibi butik projelerimizden elde ettiğimiz perakende çıktılarını, diğer sektörlerimize taşıyarak hizmete dönüştürüyor, yeni yatırım alanları açıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
- "Kendi stratejimizle ilerliyoruz"
Faaliyet gösterdikleri sektörlerde yeni markalar oluştururken danışmanlık almadıklarını ve kendi stratejileriyle ilerlediklerine işaret eden Başaran, şunları kaydetti:
"Amaç ve fikirlere uygun taşınmazları belirleyip geliştirdiğimiz, uygulama sonrası müşterilerimize sunduğumuz gayrimenkul ve inşaat sektöründe; sosyal medya içerikleri ürettiğimiz ve analizler gerçekleştirdiğimiz dijital hizmetlerde butik projeler geliştiriyoruz. İşin başından sonuna kadar her adımında aktif olarak yer alıyoruz. Örneğin, bir emlak projesinde konumu kendim buluyorum. Tüm konsepti, tadilat ve şantiyenin süreçlerini ve iç mimarlık konularını birebir yürütüyorum. Ardından müşterimizin logosuna kadar üstleniyorum. Böylece, profesyonel ekibimle müşterilerimizin başarıya giden basamaklarını birlikte çıkıyoruz."
Başaran, rekabetin yoğun olduğu ve dinamikleri sürekli değişen iş dünyasında şirketlerin, küresel makro ekonomik koşullara göre sağlam adımlarla ilerlemesi gerektiğinin altını çizdi.
Dünyada ve Türkiye'deki piyasaların, enflasyona göre şekillenmeye ve değişmeye devam ettiğini hatırlatan Başaran, "Tam da bu yüzden, markaların her zaman dikkatli adımlar atarak ilerlemesi gerekiyor. Biz de büyüme stratejilerimizi tamamen bu temeller üzerine inşa ediyoruz." şeklinde görüş belirtti.
Başaran, "Sürekli olarak AR-GE çalışmaları yapmaya ve yeni işbirliklerine imza atmaya devam ediyoruz. Halihazırda oluşturduğumuz büyük bir franchise sistemimiz var. Yakın zamanda birçok ilde yeni markalarla işbirliği yapacağız. Hizmet, gayrimenkul & yatırım ve sosyal medya sektörlerinde özgün projeler yaratan, yetkin ekibiyle dinamik bir organizasyon şeklinde konumlanan Freelance Group olarak, disiplinler ve sektörler arası ilişkiyi kendi bünyemizde harmanlamaya devam edeceğiz. Markaların en iyi çözüm ortağı olarak hikayemize yeni başarılı projeler ekleyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.