Tarih: 08.08.2023 13:58

Frenk üzümü fidanı ne kadar sürede meyve verir?

Facebook Twitter Linked-in

Frenk Üzümü Fidanı Genel Özellikleri

Frenk üzümü, Ribes uva-crispa olarak bilinir ve Grossulariaceae familyasına aittir. Çalı formunda bir bitki olan Frenk üzümü, asidik topraklarda daha iyi yetişir ve soğuk iklimleri tercih eder. Salkım şeklindeki meyveleriyle frenk üzümünün boyu iki metreye kadar ulaşabilir. Mayhoş bir tada sahip olan Frenk üzümü meyveleri kırmızı, siyah, sarı ve beyaz renkte olabilmektedir.
Frenk Üzümü Fidanı Ne Zaman Dikilir?

Frenk üzümü fidanı kış mevsiminin başlangıcından bölgelere göre ilkbahar mevsiminin ortalarına kadar dikilebilir.

Frenk Üzümü Fidanı Nasıl Yetiştirilir?

Frenk üzümü fidanı yetiştirmek hem zevkli hem de sonuçları lezzetli bir deneyim olabilir. İşte Frenk üzümü fidanı yetiştirmek için bazı ipuçları:

Frenk Üzümü Fidanı Kaç Günde Bir Sulanır?

Frenk üzümü fidanı dikimden hemen sonra bolca sulanmalı ve daha sonra toprağın durumuna göre sulama sıklığı ayarlanmalıdır. Normal şartlarda haftada bir kez sulama yeterli olacaktır. Bunu yanında kurak ve sıcak zamanlarda sulama sıklığı toprağın nem durumuna göre belirlenmelidir. Aşırı sulama genç fidanların köklerine zarar verebileceği gibi hastalıklara da açık hale getirir.

Frenk Üzümü Fidanı Ne Kadar Sürede Meyve Verir?

Frenk üzümü fidanı, genellikle ikinci veya üçüncü yılın sonunda meyve vermeye başlar. Bu süre zarfı, fidanın sağlığına ve bakımına bağlı olarak değişebilir. Meyveler genellikle yazın sonunda olgunlaşır. Olgun meyveler sert, parlak ve canlı renkte olacaktır.

Frenk Üzümü Fidanı Hangi Ay Dikilir?

Frenk üzümü fidanı yaprak dökümüyle birlikte Aralık ayının başından bölgelere göre Nisan ayının sonlarına kadar dikilebilir.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —