Tarih: 24.10.2024 14:15

Gençliğe Yönelik Tehditler Rize’de Ele Alınacak

Facebook Twitter Linked-in

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği tarafından 25-26 Ekim 2024 tarihlerinde Rize’de düzenlenecek “Gençliğe Yönelik Tehditler Cinsel Kimlik Karmaşası ve Bağımlılık Çalıştayı”nda gençliğin karşılaştığı sorunlar masaya yatırılacak. 

Cihannüma, Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeleri farklı perspektiflerle ele almak ve politika üreten kurumlara tekliflerde bulunmak amacıyla çeşitli konularda bilimsel toplantılar düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda “Gençliğe Yönelik Tehditler Cinsel Kimlik Karmaşası ve Bağımlılık Çalıştayı” düzenleniyor. 

65 katılımcı, gençliğin sorunlarını değerlendirecek 

Rize’de 25-26 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak etkinlikte, çalıştay temasıyla bağlantılı sorunlar, tespitler ve beklentiler müzakere edilerek çözüm önerileri ortaya konulacak.

25 Ekim 2024 Cuma günü saat 14.30’da Rize Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapılacak protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Orhan Koçak’ın moderatörlüğünde, Dr. Mustafa Merter ve Prof. Dr. Zeki Bayraktar açılış panelinde değerlendirmelerde bulunacak. 

Akademisyenler, bürokratlar, uzmanlar ve sahada faaliyet gösteren STK’lardan 65 katılımcının bulunacağı dört farklı masada, eş zamanlı olarak alkol ve madde bağımlılığı, davranışsal bağımlılık, cinsel kimlik karmaşasının sosyal ve siyasal boyutları ile klinik yönü gibi konular tartışılacak. 

Çalıştay raporu yayınlanacak

Çalıştay sonuncundaki çıktılar bir rapor haline getirilip bastırılarak ilgili kamu-özel politika yapıcılara, paydaşlara ve akademik dünyaya kazandırılacak. 

Çalıştayın paydaş kurumları arasında Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, ÇAYKUR, Rize Ticaret Borsası, MÜSİAD Rize Şubesi ve Dünya Çocuk ve Aile Koruma Platformu (Dünya ÇAKOP) bulunuyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —