Tarih: 27.08.2024 13:16

Güldal: Kayısıda referans fiyat için çalışmalar sürdürüyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Recep BAĞDAT/MALATYA,(DHA)- TOPRAK Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, ''Malatya özelinde öncelikle üreticimizin korunmasını esas alarak eğer fiyat gerekiyorsa bir referans fiyat olması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz, izlemelerimizi yapıyoruz''dedi.

Dünya kuru kayısı üretiminin büyük bir kısmını karışlayan Malatya'ya gelen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatı ile kayısı özelinde gelişmeleri yerinde inceledi. Malatya Valisi Seddar Yavuz'u ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'i ziyaret eden Güldal, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve beraberindeki heyet ile Lisanslı Depoyu gezdi.

Malatya'nın kayısı üretiminde dünya çapında hayati bir rol oynadığını ifade eden Güldal, referans fiyat için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek," Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'nın talimatı ile iki gündür Malatya'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayısı elbette Türkiye ve Malatya için özel bir ürün. Rekoltesinin sınırlı olduğu yıllarda değeri daha yüksek, rekoltesinin biraz daha yüksek olduğu yıllarda da kayısı fiyatların dalgalandığı dönemler yaşanıyor. Piyasada oluşan fiyatlarla bir yandan da ihracattaki iddiamızın korunması ve sürdürülebilir olması gerekiyor. Bu çerçevede hem ülkemiz hem de Malatya özelinde öncelikle üreticimizin korunmasını esas alarak eğer fiyat gerekiyorsa bir referans fiyat olması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz, izlemelerimizi yapıyoruz"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —