Tarih: 28.10.2023 13:45

Güneysu Kaymakamı Yelek'ten Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Yelek mesajında, "19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan millî mücadelenin zaferle sonuçlanmasını takiben Atatürk’ün, “Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” ifadesiyle ilan edilen cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

"Bu onuru bizlere yaşatan, başta Cumhuriyetimizin bânisi, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükran yad ediyorum" diyen Yelek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayan milletimiz, dünya tarihi boyunca, kurduğu 16 büyük devletle yedi iklim üç kıtada yüzyıllarca adaletin, huzurun, kardeşliğin ve dayanışmanın benzersiz örneğini göstermiştir. Dün olduğu gibi bugünde milletimiz, dünya halklarının zaman zaman içerisinde yaşadığı zulüm ve gözyaşında çatısı altında adalet, huzur, kardeşlik ve yardımlaşma temelinde sığınılacak güvenli liman olma vazifesini tarihinden aldığı bilinç ve şuurla devam ettirmektedir.

Bu bağlamda bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli vazife, büyük mücadeleler sonucunda kazandığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak ortak menfaatlerimiz etrafında kenetlenerek her daim kardeş olmaktan geçmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle eşine az rastlanır bir kahramanlıkla mücadele veren başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapma uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve onların kıymetli ailelerini saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyor tüm Güneysulu vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —