Tarih: 05.10.2023 17:31

Güneysu'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Facebook Twitter Linked-in

Yürüyüş, Güneysu Kaymakamlığı önünden başlayıp ilçe merkezindeki parkta sona erdi. Yürüyüşte, Belediye Başkanı Rıfat ÖZER, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal YELEK, Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, kurum amir ve müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Yürüyüşün ardından Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam hakkında bilgilendirme yapıldı.

Belediye Başkanı Rıfat ÖZER, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin farkındalık oluşturmada önemli olduğunu söyledi.

Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal YELEK ise düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı bir yaşam için gerekli olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Faydaları anlatıldı

Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam hakkında bilgilendirmede bulunan Güneysu Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. İlknur KARTAL, düzenli fiziksel aktivitenin kalp-damar hastalıkları, diyabet, obezite, kemik erimesi, depresyon gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını söyledi.

Dr. KARTAL, ayrıca düzenli fiziksel aktivitenin kişinin fiziksel ve ruhsal sağlığını iyileştirdiğini, yaşam kalitesini artırdığını ve stresi azalttığını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —