Tarih: 19.06.2023 10:48

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Durmuş Tehlikeyi Anlattı!

Facebook Twitter Linked-in

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Durmuş, Araklı yapılan vahşi depolama nedeniyle bölge sakinlerine hayatı zehir eden Taşönü Katı Atık Entegre ve Bertaraf Tesisi’ni büyütmek için dinamitle patlatmalar yapıldığını ileri sürdü.
 

Bu durumun bölgedeki ekolojik dengeye de zarar verdiğini ifade eden Öğretim üyesi Yusuf Durmuş, çalışmaların kanunsuz ve kuralsız bir şekilde ilerlediğini savundu.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Öğretim Üyesi Yusuf Durmuş, “Mağaraların olduğu yerde, çöp tesisi patlatma yaptı. Bu son derece sakıncalı. O mağarada endemik çekirgeler ve binlerce, on binlerce yarasa yaşadığı tahmin ediliyor. Buna rağmen getirdiler orada dinamitle çöp alanını genişleteceğiz diye patlatma yaptılar. Orada yaşayan canlılar kimsenin umurunda değil. Yarasalar ekolojik dengeye çok faydalı. Bizi sinek sokmuyorsa, tarım alanında daha çok haşere görmüyorsak bunun sebebi yarasadır. Onları daha çok yarasalar yer. Bunlar bizim için değerli şeyler. Maalesef geçen gün bir patlatma daha yaptılar. Para her şey değil. Zaten vahşi depolama yapılıyor. Kanunsuz, kuralsız işletme çalıştırıyor.” eleştirilerinde bulundu.

ENFEKSİYON HASTALIKLARI ARTIYOR

Çöp tesisi yüzünden koku sorununun devam ettiğini de ifade eden Öğretim Üyesi Yusuf Durmuş, “Koku sorunu çözülmedi. Orada önemli olan koku değil hastalık. Koku demek bakteri, virüs demek. Bunlar bahçelere kadar, evlere kadar yayılıyor. Orada enfeksiyon hastalıkları artıyor. Kayıtlar var. Bu duruma karşı yapılan proje TÜBİTAK projesi olarak Ankara’ya geldi. Maalesef orada koku ve vahşet ölene kadar devam edecek. Araklı'yı tehdit edecek. Mahkeme ne zaman sonuçlanacak? Sonuçlanır mı? O da belli değil.” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —