Tarih: 10.01.2024 16:21

Hata payı sıfır diyen ekonomist zammı HESAPLADI! 4A 4B 4C SSK BAĞKUR Memur emekli maaşı Ocak 2024 zam tablosu

Facebook Twitter Linked-in

17 milyon emeklinin pür dikkat beklediği enflasyon oranı TÜİK tarafından 3 Ocak Çarşamba günü TÜİK tarafından açıklanmıştı.
Açıklanan oranlarla beraber memur ve emeklinin alacağı zam için son 6 aylık enflasyon oranı kesinleşmişti. Enflasyon farkı ile beraber emekli maaşlarına gelecek olan zam kesinleşirken emekliler bu orana Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından refah payı olarak ek zam yapılmasını bekliyordu. Ne yazık ki beklenen oran halen ilan edilmezken ekonomistler birbiri ardına yeni rakamları açıklamaya devam ediyor.

 

SSK - BAĞ KUR EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA! OCAK 2024 ZAM TABLOSU KİM KAÇ TL EMEKLİ AYLIĞI ALACAK?

Emekli kök aylığı, aylık tutar ve ek ödeme tutarı ile beraber hesaplanır.

Emekli Kök Maaş = Aylık Tutar + Ek Ödeme Tutarı

Emekli aylık toplam tutar ise; emekli kök aylığı hazine desteği (5510 Ek 19) ve kesintiler çıkarılarak hesaplanmaktadır.

Toplam Emekli Maaşı = (Emekli Kök Maaş + 5510 EK 19 Hazine Desteği) – Kesintiler

Emekli maaşı hesaplamasında kullanılan bu formül, emekli olacak kişinin kazancını dikkate alarak toplam emekli maaşını belirlemektedir.



(Tablo Hürriyet Gazetesi'nden alınmıştır)

Kök maaşı 5000 lira olan bir emekliye yüzde 50 oranında zam yapılırsa 2500 liralık zam farkı doğmuş oluyor. Bunun üzerine yüzde 4 ek ödeme de verilince kök maaş 7800 liraya ulaşıyor. En düşük emekli maaşına yüzde 50 zam yapılırsa kök maaşı 5 bin lira olan emekli 11 bin 250 lira almış olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —