Tarih: 30.09.2024 16:42

Hatay'dan Diyarbakır'a gelen hasta, kesisiz ameliyatla sağlığına kavuştu

Facebook Twitter Linked-in

Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR,(DHA)- HATAY'dan kalın bağırsağında tümör teşhisi ile Diyarbakır'a gelen Şaziye Balcı (45), Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen laparoskopik müdahale ile sağlığına kavuştu.

Hatay’da yaşayan ve 7 aydır rektumunda tespit edilen tümör şikayetiyle Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Cerrahi Onkoloji Kliniğinde TAMIS-NOTES (Transanal Minimal İnvaziv Cerrahi-Doğal Açıklıklardan Transluminal Endoskopik Cerrahi) yöntemiyle başarılı bir operasyon geçiren Balcı, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken, "Bölgede 2 yıl önce uygulamaya başladığımız bu yöntemi 15’inci kez gerçekleştirdik. Ameliyatta hastamıza hiçbir kesi uygulanmadan, laparoskopik yöntemle tümörü çıkardık. Ameliyatın ertesi günü hastamızı taburcu ettik" dedi.

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Abit Yaman ise, "Herhangi bir kesi yapmadığımız için hastamız ameliyat sonrası hemen günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldi. Umuyoruz ki patoloji sonuçları da olumlu gelir ve başka bir tedaviye gerek kalmaz. Kliniğimizde son teknolojiyle kapalı kanser ameliyatlarını başarıyla uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

Şaziye Balcı ise, "Kalın bağırsağımda tümör olduğunu öğrendiğimde önce Adana’da tedavi olmak istedim ancak torba takılmasını önerdiler. Kabul etmek istemedim ve Diyarbakır’da kesi yapılmadan bu ameliyatın gerçekleştirildiğini öğrendim. Ameliyatımı burada oldum, ertesi gün normal yaşantıma döndüm. Bugün taburcu oluyorum, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —