Tarih: 08.10.2023 20:36

Hayati Yazıcı, AK Parti'de rekor kırdı

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek listeyle yapılan seçimde, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana tüm MKYK'lerde yer alan tek isim oldu.

Yazıcı, 2003 yılında AK Parti'nin kuruluşunda MKYK üyesi olarak görev aldı. 2006, 2009, 2012, 2015, 2018 ve 2023 yıllarında yapılan olağan ve olağanüstü kongrelerde de MKYK'de yer almayı başardı.

Yazıcı, AK Parti'nin kurucularından ve Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden biri olarak biliniyor. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini yürütüyor.

MKYK'de yeni isimler

Kongrede MKYK'ye daha önce AK Parti hükümetlerinde bakanlık yapan Ahmet Arslan, Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Nihat Zeybekci ve Fatma Betül Sayan Kaya ile milli yüzücü Umut Arman Sonay, doğal yaşam yayınlarıyla bilinen eğitmen, sporcu Serdar Kılıç, yayıncı, sunucu Hayati İnanç, eski futbol hakemi Kuddusi Müftüoğlu, iş insanı Erkan Güral, akademisyen Hasan Basri Yalçın ve görme engelli hukukçu Cemal Donat yer aldı.

MKYK'de yer alan Rizeli isimler ise Melek Şimşek, Ömer İleri ve Umut Arman Sonay oldu.

MKYK'de yer alan asıl üyeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden AK Parti Genel Başkanı seçildiği kongrede yeni asıl MKYK üyeleri şu isimlerden oluştu:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —