Hayati Yazıcı Kimdir? Ne İş Yapar? Eşi Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Hayati Yazıcı'nın hayatı hakkında merak ettiğiniz detaylar! Kimdir ve ne iş yapar? Eşi kimdir ve hayatında ne gibi önemli dönüm noktaları vardır?

Hayati Yazıcı Kimdir? Ne İş Yapar? Eşi Kimdir? Hayatı ve Biyografisi
BİYOGRAFİ 29.04.2024 18:36:00 0

Hayati Yazıcı, 23 Mayıs 1952 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuş Türk avukat ve siyasetçidir. Kendisi, Türkiye'nin önemli politik figürlerinden biri olarak tanınmaktadır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Yazıcı, daha sonra kamu hukuku alanında yüksek lisans yapmıştır.

Hayati Yazıcı, çocukluğunu Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Gümüşpınar köyünde geçirmiştir. Eğitimine köyünde başlayan Yazıcı, lise eğitimini Erzurum'da tamamlamıştır. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde sürdüren Yazıcı, hukuk alanında lisans ve yüksek lisans derecelerini elde etmiştir.

Profesyonel kariyerine avukat olarak başlayan Hayati Yazıcı, 1984 yılında İstanbul'da serbest avukatlık yapmaya başlamıştır. Aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif roller üstlenmiş ve Recep Tayyip Erdoğan'ın da avukatlığını yapmıştır. Yazıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kurucu üyelerinden biri olarak siyasi arenaya adım atmıştır.

2002 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir. Yazıcı, AKP içerisinde çeşitli kritik roller üstlenmiş, özellikle Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştır. Siyasi kariyeri boyunca, siyasi ve hukuki işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur.

Hayati Yazıcı, Selma Yazıcı ile evli olup Mustafa ve Esra adında iki çocuğa sahiptir. Şu anda da aktif siyasi yaşamını sürdüren Yazıcı, özellikle hukuk ve adalet konularında Türkiye'nin önemli isimlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Hayati Yazıcı Eşi Kimdir?

Hayati Yazıcı, Selma Hanım ile evli olup iki çocuk babasıdır.

Hayati Yazıcı'nın Dünürü Kim?

Hayati Yazıcı'nın dünürü Mehmet Çeker'dir. Mehmet Çeker, İntaya İntes İnşaat Taahhüt Yatırım Ticaret Anonim Şirketi'nin yönetim kurulu başkanıdır ve bu şirketin deprem bölgesinden aldığı büyük ihalelerle gündeme gelmiştir. Mehmet Çeker'in oğlu Abdullah Çeker, Hayati Yazıcı'nın kızı Esra Yazıcı ile 2007'de evlenmiştir ve bu nikahın şahitliğini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştır.

Hayati Yazıcı Nerenin Milletvekili? Hayati Yazıcı’nın Görevi Nedir?

Hayati Yazıcı, İstanbul ve Rize milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yapmıştır. En son olarak, Rize milletvekili olarak seçilmiştir. Siyaset kariyerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nde çeşitli önemli görevlerde bulunmuş, özellikle Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak hizmet vermiştir .

Şu anda Hayati Yazıcı, AK Parti'nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Bu pozisyonda, parti içerisindeki siyasi stratejilerin ve hukuki süreçlerin yönetilmesinden sorumlu olup, partinin siyasi faaliyetlerine yön vermektedir 


 


Trabzon yaylaları mayısta beyaza büründü

Trabzon'da Sosyal Güvenlik Haftası kutlanıyor

Artvin'de dereye düşen yavru karacayı kurtarma operasyonu kamerada

Artvin'de düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörü iki kişi tutuklandı

Artvin'de Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Artvin'de 990 dekar tarım arazisini sulayacak gölette su tutuldu

Türkiye Tarihindeki En Büyük Okul Terkleri Yaşanıyor: Eğitimci-Yazar Feray Aytekin Uyardı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Karadeniz Teknik Üniversitesi, Geleceğin İnsana Yakışır İşleri İçin Yenilikçi Bir Adım Atıyor

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran İncelemelerde Bulundu

Artvin'de düştüğü derede mahsur kalan karaca kurtarıldı

Bayburt'ta hakaret şikayetinin tarafları SMA hastasına bağış şartıyla uzlaştı

Trabzon'da ihtiyaç sahipleri için geçici giyim mağazası açıldı

Trabzon'da "Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri" kongresi düzenlenecek

Akçaabat'ta 4. Çocuk Tiyatroları Şenliği sona erdi

Akçaabat Belediye Başkanı Ekim'den "Engelliler Haftası" mesajı

  • Cumartesi 18.4 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.6 ° / 11.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Rize

18.05.2024

  • İMSAK 03:02
  • GÜNEŞ 04:50
  • ÖĞLE 12:19
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:19