Tarih: 24.09.2023 15:42

Hemşinli imamdan imamlara tepki: "Sosyal alan arıyorlar"

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Hemşin ilçesinde hutbe veren imam Ensar Aysever, ilçeye bağlı Ortaköy Mahallesi'nde imamların sık sık değiştiğini belirterek, imamların "rahatlığın rehaveti" nedeniyle köylerde durmak istemediklerini söyledi.

Aysever, hutbe sırasında yaptığı konuşmada, "Lojman, su bedava, ama imam camide durmuyor. Öğretmenler gibi zorunlu hizmetleri yok. Camiye gelen imam, sosyal alan arıyor, sosyal aktivite arıyor. 4 yıl üniversite okuyan çocuk öğretmen olarak Güneydoğuya atandığında 4 yıl orada kalmak zorunda. Bu konuda çok sayıda öğretmenimizi şehit verdik. Başka yerlerde imamlar 5 ile 10 Bin TL arasında kira veriyor. Doğalgaz, su, elektrik parası veriyor. Ama köylere sıra gelince imamlar köylerde durmuyor." dedi.

Aysever, imamlara seslenerek, "İmamlar zorunlu hizmet yapmadıkça yer beğenmiyorlar. Hemşin Ortaköy e imam gelmiyor. Neden sosyal alan yokmuş, Artık bu köye imam istemiyoruz, burada imamlığı ben ücretsiz olarak yapacağım." ifadelerini kullandı.

Aysever'in konuşması sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hemşinli imam Ensar Aysever'in konuşması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız, imamlarımızın toplumda örnek ve öncü rol üstlenmesine büyük önem vermektedir. Bu nedenle imamlarımızın mesleki ve kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Ancak son günlerde sosyal medyada yer alan bir videoda, Rize'nin Hemşin ilçesinde görev yapan bir imamımızın yaptığı konuşmada, imamlarımızın mesleki sorumluluklarını yerine getirmedikleri yönündeki iddialar yer almaktadır.

Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İnceleme sonucunda, iddiaların doğrulanması halinde gerekli idari ve hukuki işlemler yapılacaktır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —