Tarih: 05.12.2023 08:34

“Hizmeti Siyasetle Değil, STK ile Yapacağım”

Facebook Twitter Linked-in

Önceki dönem Rize Merkez ilçe Başkanı Abdulkadir Usta’ya yaklaşan yerel seçimlerde Rize'nin durumunu ve Belediye Başkanlığı için bir teklif alıp almadığını sorduk.

Usta; “Öncelikle Aktif Siyaseti bıraktık ama Rize sevdamızı asla bırakmadık. Birçok Siyasi Partilerden çeşitli görevlerde tarafımıza davetler geldi, hepsine siyaseti düşünmediğimi daha öncede ifade etmiştim. Rize ve Güneysu Belediye Başkanlığı içinde ismimiz siyasi partiler de konuşuldu ve davet edildik.  Yüz yüze görüşmemizde düşüncelerimi kamuoyu ile de sizlerin vasıtasıyla paylaşmış olayım” dedi.

"BU DÖNEM RİZE VEYA GÜNEYSU'DAN ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Usta, “Davetlerinden tabi ki onur duyduk, teşekkür ettik. Bu dönem ne Güneysu, nede Rize Belediye Başkanlığı için bir partiden aday olmayı düşünmüyorum. Öncelikle Güneysu yaşadığım ilçemiz ve aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın ilçesi, onun belirlediği bir adaya karşı aday olmakta bize yakışmaz. 

"RAHMİ HOCAMIZ İLE YOLA DEVAM"

Rize'mize gelince Sayın Rahmi Metin Hocamızı herkes gibi bizde çok seviyoruz ve başarılıda buluyoruz. Bu dönemde kendisinin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.  Tek dez avantajı iktidar partimize bazı konularda halkımızın haklı tepkileri yüzünden oy kaybı yaşayacak olması. Yine de açık ara seçimi kazanacaktır. Bağımsız girecek olsa, daha fazla oy alacağını düşünüyorum. Ayrıca olur iktidar partisinde ki çekişmeler nedeni ile aday gösterilmez ise, muhalefet partilerinin ortak kaliteli vizyonel bir adayı ile Rize Belediyesini kazanabileceğini ifade etmiş olalım. Bu tabi ki uzakta olsa bir ihtimal. Bir ihtimalde Cumhur İttifakı partilerinin gerek Rize ve Güneysu ilçesinden Sayın Cumhurbaşkanımıza bir jest olarak aday çıkartmayacaklarını da ifade etmiş olalım. Yeniden Refah Partisi bunun dışında olabilir. Başkan USTA; Madem Aktif siyaset ve adaylık tekliflerini geri çevirdiniz, bundan sonraki süreçte ne düşünüyorsunuz?

"HİZMETİN MAKAMI YOK"

Hep ifade ettiğimiz gibi, hizmetin bir makamı yok, tek şey sevda ve heyecan. Rize'mizin ihtiyacı olan güçlü bir sivil toplum kuruluşu oluşturarak, siyaset üstü bir düşünce ile Aziz Milletimize ve Şanlı Devletimizin yararına hizmet etmek.  Buna inanan sevdası olan tüm hemşerilerimizle yol yürümek. Çalışmalarımız bu bağlamda devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşıp kuruluşumuzu İnşallah gerçekleştireceğiz. Doğu Karadeniz’in en güçlü STK'sı olmaya adayız” dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —