Tarih: 09.10.2023 16:52

Horasan Belediyesi'nde İkinci Kez Yolsuzluk Operasyonu: Belediye Başkanının Oğlu Gözaltında

Facebook Twitter Linked-in

İlk operasyonda Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın yeğeni tutuklanmış, bu kez ise Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın oğlu Zülküf Aydın gözaltına alındı ve adli kontrolle serbest bırakıldı.

Erzurum'da Temmuz ayında gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunun ardından, AK Partili Horasan Belediyesi bir kez daha yolsuzluk skandalının merkezinde. "İhaleye fesat karıştırmak" ve "zimmet" suçlamalarıyla gerçekleştirilen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın oğlu Zülküf Aydın da bulunuyor. Belediye çalışanlarından üç kişi tutuklandı, diğer dört kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheliler, toplamda 20 milyon liralık yolsuzluğun parçası olmakla suçlanıyor. Operasyon, Horasan Belediyesi'nde daha önce de benzer suçlamalarla birçok kişinin gözaltına alındığı bir dönemin ardından gerçekleşti.

Geçen Temmuz ayında yapılan operasyonda Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın'ın yeğeni İlhan Aydın, Belediye İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak görev yaparken 1.5 milyon lirayı zimmetine geçirmekle suçlanmış ve tutuklanmıştı. Ayrıca, Belediye Başkanı Abdülkadir Aydın da daha önceki bir dava nedeniyle 2020'de tutuklanmış, ancak itiraz üzerine tahliye edilmişti.

Horasan Belediyesi'nde yaşanan bu son yolsuzluk operasyonu, yerel yönetimdeki yolsuzluk iddialarının giderek arttığı bir dönemde dikkat çekiyor. Operasyonun ardından soruşturmanın nasıl ilerleyeceği ve sonuçlarının ne olacağı merakla bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —