meritking giriş kingroyal

Humanis Ar-Ge merkezi 10'uncu yılını kutluyor

Humanis Ar-Ge merkezi 10'uncu yılını kutluyor

Humanis Ar-Ge merkezi 10
GÜNCEL 2.07.2024 15:06:27 0

İZMİR, (DHA)- İLAÇ ve sağlık şirketi Humanis, Ar-Ge merkezinin 10. yılını kutluyor. 200'den fazla ruhsatlandırılmış ürüne sahip Humanis, Ar-Ge faaliyetleri üzerine çalışıyor.

"Toplum tarafından sayılmak için, topluma saygı göster ve değer üret" sözleriyle Humanis Ar-Ge merkezinin felsefesini özetleyen Humanis CEO'su Yunus Sancak, 10 farklı tedavi alanında Türk tıbbına hizmet verdiklerini, uyuz tedavisine yeni bir tedavi modeli kazandırdıklarını ve nadir hastalık olan Serebrotendinöz Ksantomatozis'in tedavisine yönelik ürünü Türk tıbbına kazandırarak 10'uncu yıllarını geride bıraktıklarını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teşvik edilen en büyük 5 ilaç Ar-Ge merkezinden biri olarak kabul edilen Humanis Ar-Ge merkezi 10'uncu yılını kutluyor. Bu 10 yıl içerisinde QbD (Quality by Design), EMA (Avrupa İlaç Ajansı) ve ICH (Uluslararası Uyum Konseyi) düzenlemelerine tam uyum sağlamayı başaran Humanis Ar-Ge merkezi yaklaşık 200 ürün ve 100'den fazla molekülü Türk tıbbına kazandırdı.

Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin bir sonucu olarak uyuz tedavisine yönelik inovatif bir ürün olan ivermektin etken maddeli oral tableti Türk tıbbının hizmetine sunan Humanis Ar-Ge merkezi, Serebrotendinöz Ksantomatozis'in tedavisine yönelik ürünüyle nadir hastalıklar alanında da giriş yaptı. 10 yıl içerisinde 10 tedavi alanını kapsayan bir yelpazede araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan Humanis'in, 2030 yılına kadar farklı tedavi alanlarına girerek daha fazla hayatı iyileştirmek için çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

10 yılın sonunda Ar-Ge merkezinin geldiği noktada en büyük payın çalışma arkadaşlarına ait olduğunu belirten Humanis CEO'su Yunus Sancak, insanın Humanis için en önemli değer olduğunu, yetkin ve doğru insanlarla çalışarak kalite çıtasını her zaman ulusal ve uluslararası standartların en üst çizgisinde tutmayı başardıklarını aktardı.

“SEVİLEN BİR SAĞLIK MARKASI OLMA HEDEFİNDE KARARLILIKLA İLERLİYORUZ"

Sancak, Humanis Ar-Ge Merkezi'nin, geçen 10 yılda ağrı kesici ve ateş düşürücülerden dermatolojiye, antigribal ilaçlardan kalp-damar sağlığına, antiviral tedavilerden kas-iskelet sistemi ilaçlarına, sindirim sistemi ve solunum yolu hastalıklarına kadar geniş bir yelpazede projeler geliştirdiğinden bahsetti. Sancak, "Bu 10 yıllık süreçte 200 ürünün ruhsatlandırma süreçlerini tamamlayarak ve 100'den fazla molekül geliştirerek Türk tıbbında güvenilen ve sevilen bir sağlık markası olma hedefinde kararlılıkla ilerliyoruz" dedi.

SAĞLIK SEKTÖRÜNDE 10 YIL

Humanis Ar-Ge merkezinin 2030 yılına kadar merkezi sinir sistemi hastalıkları, diyabet, kardiyoloji ve onkoloji alanlarında ürünler geliştireceğini açıklayan Sancak, "Güvenilen ve sevilen bir sağlık markası olma yolundaki 10 yıllık süreci geride bıraktık. Bu 10 yılda sürekli inovasyona önem vererek yepyeni etkili çözümler geliştirmeye odaklandık. İnovasyon, rekabet gücümüzü artırırken, insan odaklı sağlık çözümleriyle sağlığı daha fazla insan için erişilebilir kılma potansiyelimizi artırıyor" diye konuştu.

Humanis Ar-Ge merkezinin mevcut faaliyetlerini "Bugüne kadarki araştırmalarımızın bir sonucu olarak Ar-Ge merkezimiz 'İvermektin' etken maddesiyle ürettiği oral tablet ürünüyle Türk tıbbında bir ilki gerçekleştirdi. Bununla birlikte nadir bir hastalık olan Serebrotendinöz Ksantomatozis'in tedavisine yönelik ürünümüzü Türk tıbbının hizmetine sunarak nadir hastalıklar alanına da giriş yaptık" sözleriyle açıklayan Sancak, "2030 yılına kadar yeni tedavi alanlarına girerek insan odaklı felsefesi ile sağlık çözümleri sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

“TÜRK TIBBINDA VAZGEÇİLMEZ BİR KONUMA ULAŞTIK"

10 yıllık Ar-Ge süreçlerindeki başarı sırrının çalışma arkadaşlarının emeklerinde gizli olduğunu söyleyen Sancak, "İnsan, Humanis'in en önemli değeridir. Mesai yaptığımız arkadaşlarımızı yol arkadaşlarımız olarak görüyor, ilişkilerimizi güvene, sevgiye ve saygıya dayandırıyoruz. Hepsinin varlıkları ve emekleri tek tek çok değerli. Bu değerler üzerine inşa edilen kurum kültürümüz sayesinde Humanis'te ve Ar-Ge merkezimizde yıllardır yetkin ve doğru insanlarla çalışıyoruz. Bu 10 yıllık araştırma ve geliştirme yolculuğumuz boyunca elimizden gelenin en iyisini ortaya koyarak Türk tıbbında vazgeçilmez bir konuma ulaştık. Ar-Ge merkezimizin kalite çıtasını her zaman ulusal ve uluslararası standartların en üst çizgisinde tutan değerli yol arkadaşlarımın hepsine teşekkür ederim" diye konuştu.


Haber Kaynak : DHA

İspir'de Stadyum Havası: Milli Takımın Galibiyetleri Büyük Coşkuyla İzleniyor

Erikli Mahallesi'nde Mera Islah Çalışmaları Verimi Artırıyor

Vakfıkebir Belediyesi'nden Son Hizmet Günlüğü: İlçe Genelinde Birçok Proje Tamamlandı

Oltu Belediyesi, A Milli Takım için Dev Ekran Kuruyor: Hollanda Maçı Heyecanı Sosyal Tesislerde

Artvin'de Kaçak Sigara ve Alkol Operasyonunda Büyük Başarı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Etkinliği

Trabzon'da İşçi Hakları Eğitimi: Sağlık Müdürlüğü'nden Detaylı Bilgilendirme

Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Yomra'da Yapılan Faaliyetleri İnceledi

43. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Artvin’de Coşkuyla Başladı

Kafkasör Yaylasında Heyecan Dorukta: Boğa Güreşleri ve Işın Karaca Konseri Festivali Taçlandıracak

Trabzon'un Şampiyonları: LGS'de 500 Tam Puanla Zirveye Ulaşan Gençler Kutlandı

Bayburtspor, 2024-2025 Sezonu için Valilik Makamında Hazırlıklara Başladı

Bayburt'ta Berber ve Kuaförlere Yeni Tatil Düzenlemesi

Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Anlamlı Buluşma: Koruyucu Aileler Onurlandırıldı

Trabzon'da Atatürk'ün Anısına Özel Etkinlik

  • Perşembe 30.3 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Cuma 26.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 21.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10730,79%0,46
  • DOLAR

    32,57% 0,16
  • EURO

    35,26% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2469,50% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3964,53% -0,13

Rize

04.07.2024

  • İMSAK 02:46
  • GÜNEŞ 04:44
  • ÖĞLE 12:27
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:50