Tarih: 28.07.2023 11:28

İkizdere, Çamlıhemşin ve Hemşin İlçelerinde Yapılan Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Değerlendirilecek

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmaların sonuçları değerlendirilecek. Bu önemli toplantıda, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, bölge ve ülke için önem taşıyan bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı.

Bölgede bulunan İkizdere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde geçtiğimiz yıl yapılan yüzeysel çalışmaların ve bu yıl yapılması planlanan araştırmaların ele alınacağı toplantı, 2 Ağustos tarihinde İkizdere'deki sosyal tesislerde düzenlenecek. Araştırma ekibinin 2022 yılında yürüttüğü çalışmalar, tarihi ve arkeolojik açıdan bölgenin zenginliğine ışık tutması açısından büyük önem taşıyor.

Toplantı hakkında bir açıklama yapan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, bölgenin tarihini araştıran ve inceleyen ekibin önemli çalışmalarının bu toplantıda değerlendirileceğini ifade etti. Başkan Karagöz, "Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2 Ağustos günü ilçemiz sosyal tesislerinde önemli bir toplantı yapılacak. Bölgemiz tarihini inceleyen ve araştıran ekibin 2022 yılında yaptığı çalışmaların değerlendirileceği 2023 yılında hangi ve nerede çalışmalar yapılacağı konusunda aydınlatıcı bir çalışma olacak. Bu çalışma basın mensubu arkadaşların kamuoyunu bilgilendirmesi açısından da önemli olacak." dedi.

Araştırmanın 2022 yılındaki çalışmalarını yürüten ekip, On Dokuz Mayıs Üniversitesi'nden öğretim üyelerinden Doç. Dr. Okay Pekşen liderliğinde gerçekleşmişti. Bu çalışmaların bölgenin tarihi ve arkeolojik değerleri açısından büyük bir kaynak olduğunu belirten Başkan Karagöz, toplantıya tüm vatandaşların ve basın mensuplarının yoğun ilgi göstermesini beklediklerini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —