Tarih: 07.02.2024 09:08

İl Milli Eğitim 6 Şubat depremi şehitlerini anma programı düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

Programda konuşan Vali Baydaş: "Devletimiz tüm imkânlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuş, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur."

Video gösterimi ile başlayan program;

Şiir/ağıt, Kur'ân-ı Kerim Tilaveti ve dua, Millî Eğitim Bakanlığı AKUB video gösterimi,Hataylı Depremzede Emekli Öğretmen Ahmet Aydın’ın konuşmaları ve Vali İhsan Selim Baydaş’ın konuşmaları ile devam etti.

Konuşmaların ardından Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin  tarafından, deprem bölgesine giden Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü AKUB (Arama ve Kurtarma Birimi) üyelerine ödül takdimi gerçekleştirildi.

Vali Baydaş, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin ve beraberindeki katılımcılar programın sonunda '6Şubat Depremleri' ile ilgili öğrencilerin hazırlamış olduğu resim ve Fotoğraf Sergisi ile Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) ekiplerinin ekipman sergisini gezdi.

Vali Baydaş programda yaptığı konuşmada, “Görüntüleri her izlediğimizde boğazımızın düğüm düğüm olduğu anları tekrar yaşadık. Buradaki herkesin o anlara dair hatıraları vardır. Sabah uyandığımızda hiç kimse herhangi bir görev ve çağrı beklemeden evden çıkıp gidip günlerce haftalarca orada çalıştı. Rize ekibi de giden ilk ekiplerden biriydi. Akın akın herkes deprem bölgesine gitti. Her yerde milletimizi birlik beraberlik içeresinde gördük.Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın" ifadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —