Tarih: 17.07.2023 10:38

Instagram hesabımın çalındığını nasıl anlarım?

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medya platformu Instagram, milyonlarca kullanıcıya sahip olmasının yanı sıra, hesap güvenliği konusunda da sık sık sorunlar yaşatıyor. Peki, Instagram hesabınızın çalındığını nasıl anlayabilirsiniz? sorularının cevabı haberimizin detayında.

Instagram hesabımın çalındığını nasıl anlarım?
Instagram hesabının çalındığını anlamanın yolları şöyle;

Hesabınıza giriş yapamıyorsanız veya şifrenizi sıfırlamak için e-posta alamıyorsanız, hesabınızın çalındığına dair bir işaret olabilir.
Hesabınızda normalde olmayan veya sizin tarafınızdan paylaşılmayan içerikler, takipçiler veya takip ettikleriniz varsa, hesabınızın çalındığına dair bir işaret olabilir.
Hesabınızın e-posta adresi, telefon numarası veya şifresi değiştirildiyse, hesabınızın çalındığına dair bir işaret olabilir.
Hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınızda “Girdiğin kullanıcı adı bir hesaba ait değil” uyarısı alıyorsanız, hesabınızın çalındığına veya silindiğine dair bir işaret olabilir.
Mesaj kutunuzda phishing (oltalama) için mesajlar alıyorsanız veya tanımadığınız kişilere mesajlar gönderiyorsanız, hesabınızın çalındığına dair bir işaret olabilir.
Bu belirtilerden birini ya da birkaçını fark ederseniz, hesabınızın çalınmış olabileceği ihtimalini düşünmeniz gerekiyor. Ayrıca, bu durumda hemen şifrenizi değiştirmeniz, iki faktörlü kimlik doğrulama gibi ekstra güvenlik önlemleri almanız ve Instagram’a hesabınızın çalındığını bildirmeniz gerekmekte.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —