Tarih: 09.12.2023 18:28

İsrail'in Gazze'deki Katliamlarını Protesto Eden Hekimler Rize'de Sessiz Yürüyüş Düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği aşırı güç kullanımı ve insanlık dışı katliamları protesto etmek için Rize'de hekimler sessiz yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş, Rize Devlet Hastanesi önünde başladı. Hekimler, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün sonunda Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan hekimler, bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan hekimlerden biri, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamları "insanlık suçu" olarak nitelendirdi. Hekim, "İsrail, Gazze'de masum insanları katletmeye devam ediyor. Bu katliamlar, İsrail'in ırkçı ve faşist bir devlet olduğunu bir kez daha gösteriyor" dedi.

Hekim, Dünya Sağlık Örgütü'nü ve vicdanlı insanları, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı harekete geçmeye çağırdı. Hekim, "Dünya Sağlık Örgütü'nün, Gazze'deki hastanelere ve sağlık çalışanlarına gerekli desteği sağlaması gerekiyor. Vicdanlı insanlar, İsrail'in bu insanlık dışı katliamlarına karşı seslerini yükseltmelidir" dedi.

Basın açıklamasında konuşan bir diğer hekim ise, Türkiye'de başta büyük şehirler olmak üzere yirmi ilde hekimlerin sessiz yürüyüşler düzenlediğini söyledi. Hekim, "Hekimler olarak, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı sessiz kalmayacağımızı göstermek istiyoruz. Bu zulme sabırla ve azimla karşı çıkacağız" dedi.

Hekimler, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —