Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL,(DHA)- ÜÇÜNCÜ Binyıl Akademi, teori ve pratiği bir araya getirdiği AR-GE Laboratuvarının açılışını yaptı.
10 Endüstriyel CNC Makinesi ve 11 Adet Robottan oluşan laboratuvar ile mühendislik eğitimlerinde program ve makine başında öğrenilen operatörlük eğitimi Üçüncü Binyıl Akademi’nin Kadıköy’deki AR-GE Laboratuvarı’nda bir araya geldi. Laboratuvar 9 Eylül Pazartesi günü yapılan törenle hizmete açıldı.
Üçüncü Binyıl Akademi Kurucu Müdürü Murat Üstüntaş “Üçüncü Binyıl Akademi 17 yıl önce kuruldu.17 yıldan beri Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere İstanbul’daki tüm üniversite öğrencileri ve mezunlarına eğitim veriyoruz. Roketsan, Aselsan, Baykar Makine, Arçelik, Vestel başta olmak üzere çok büyük şirketlere,orta ölçekli şirketlere ve küçük ölçekli şirketlere de kurumsal eğitimler verdik, vermeye de devam ediyoruz. Biz genel de makine, yazılım , inşaat mühendisliği, mimarlık, elektrik,elektrik mühendisliği ve mekatronik mühendisliği alanlarında kullanılan bilgisayar programlarının yazılım eğitimlerini veriyoruz. 17 yılda yaklaşık 10 bin kişiyi mezun ettik. Mecidiyeköy ve Kadıköy şubesi olmak üzere 2 tane şubemiz var. Burada normalde yılda 24 bin öğrenciye eğitim verecek kapasitemiz var. Şu anda da kurduğumuz laboratuvar sayesinde makine mühendislerine, imalat mühendislerine uygulamalı eğitimler vermek istiyoruz. Çünkü maalesef mühendislik fakültesinde okuyan öğrenciler ve mezunları pratik anlamda makinalara dokunmaları, onarlı kaliteli bir şekilde kullanmaları çok mümkün olmuyor. Biz bu açığı kapatmak istiyoruz bende bu alandan gelen birisi olarak bunun bir açık olduğunu gördüm için böyle bir eğim paketi düzenledik.
Şöyle bir sistemiz olacak. Bu araç motorunu biz bilgisayar ortamında tasarımdan başlayarak simülasyonlarını da yaparak sonrasında tüm endüstriye de kullanılan makinalarda uygulamalı bir şeklide üreterek bir eğitim sistemi planladık. 8 aylık bir eğitim olacak bu. Buraya gelecek kişi mühendislikte yapılan tüm süreçleri tasarım, analiz, simülasyon, imalat resmi oluşturma ve üretim. Üretimde dediğimiz 10 makinemiz var. Bunların tamamına hakim olacak seviyede bir eğitim olacak. Motoru hem çizecek, hem de teker teker tüm parçalarını üretecek ve toplayacak bir ürün çıkaracak. Motoru da tabii seçmemizin asıl sebebi de komplike bir sistem olmasından kaynaklı. Bunu yapan diğer makinaları da sistemleri yapabilir halde olsun diye bu motoru seçtik."
Daha sonrasında robot köpekleri tasarlayıp üretecek bir seviyede ve kodlamasını da katacağız içine. Bu şekilde eğitimlerimizi güncelleyerek devam edeceğiz" dedi.
Görüntü Dökümü:
---------
Laboratuvardan görüntü
Röp
Genel ve detaylar