Bu özelliklerinin başında ise iki farklı yaka ile bir araya gelen bir şehir olması yer alır. İki kıtada yaşanan farklı hayat hikayelerini tek bir noktada buluşturan İstanbul, Türkiye’nin turistik açıdan en dikkat çekici şehridir.
İstanbul’un iki yakasından biri olan Anadolu Yakası bambaşka deneyimler sunacak pek çok turistik lokasyona sahiptir. Bu lokasyonların etrafında İstanbul Anadolu Yakası otelleri de bulunuyor. Konaklamak için tercih edebileceğiniz oteller, her ihtiyacı karşılayacak farklı alternatifler sunuyor.
İstanbul Anadolu Yakası’na gitmenin birden farklı yolu bulunuyor. Hava, deniz veya karayolu ile ulaşım sağlanabilen İstanbul’a hava yoluyla ulaşmak istiyorsanız Anadolu Yakası’nda bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Bununla birlikte pek çok şehirden direkt olarak gerçekleşen otobüs seferleri veya şahsi aracınız ile de şehre ve Anadolu Yakası’na ulaşım sağlayabilirsiniz.
Anadolu Yakası’nda yer alan turistik lokasyonları yılın dört mevsimi boyunca ziyaret edebilirsiniz. Ancak turistik seyahatlerde şehrin tadını yağış ve soğuk havanın olumsuz etkilerinin olmadığı yaz ve bahar aylarında çıkartabilirsiniz. Yağış ve soğuk havaya karşı hassasiyetiniz yoksa İstanbul’un kış mevsiminde de keyifli deneyimler yaşattığını ve şehrin bambaşka bir manzaraya büründüğünü söylemek gerekiyor.
Beylerbeyi Sarayı Sultan Abdülaziz’in talebi üzerine inşa ettirilmiştir. Yapımını Dolmabahçe Sarayı’nın da mimarı olan Sarkis Balyan üstlenmiş, ortaya eşi benzeri olmayan bir eser çıkmıştır. Doğu ve Batı mimari özelliklerini taşıyan Beylerbeyi Sarayı’nda Sultan Abdülaziz’in donanma sevdası gibi özel hobilerinden esintiler de görülüyor. Bunlar arasında askeri gemi çizimleri, gemi halatları gibi örnekler bulunuyor.
Sarayın dış mimarisine Barok anlayışı hakimdir. Mabeyn ve harem bölümlerinin gezilebildiği Beylerbeyi Sarayı otobüs, minibüs ve taksi ile ulaşılabilir. Şahsi aracı ile yolculuk edenler saray karşısında bulunan otoparkı da tercih edebilir. Pazartesi hariç her gün 09.00 ile 17.30 arasında ziyaret edebileceğiniz Beylerbeyi Sarayı’na giriş için 50 TL ücret ödemeniz gerekiyor.
”Beylerbeyi Sarayı konum için tıklayın”
Beykoz’da gezilecek yerler listesinin başında yer alan Polonezköy Tabiat Parkı İstanbul’un en büyük parklarından biridir. Yeşil bir manzaraya ve tertemiz bir havaya sahip olan Polonezköy Tabiat Parkı İstanbul’da kahvaltı yapmak için tercih edilebilecek en iyi yerlerden biridir.
Bununla birlikte mangal yaparak piknik keyfi yaşamak için de ziyaret edebileceğiniz Polonezköy Tabiat Parkı İstanbul’un merkezinde bulunan en büyük mesire alanlarının da başında geliyor. Bununla birlikte İstanbul’da konaklamak ancak daha huzurlu bir ambiyans yakalamak istiyorsanız konaklama için bölgede bulunan Polonezköy otellerini de tercih edebilirsiniz.
2005 yılında Sunay Akın önderliğinde kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi İstanbul’un en özel müzelerinden biridir. Tarihi bir binada kurulan ve geçmişi 300 yıl öncesine dayanan 4 bin adet oyuncağa yer veren koleksiyonu ile İstanbul Oyuncak Müzesi Türkiye için de önemli değerlerden biridir. 2012 yılında “Oyuncak Müzeleri Başkenti” unvanını kazanan İstanbul Oyuncak Müzesi, ülkedeki diğer oyuncak müzelerinin açılmasına da öncülük etmiştir.
115 TL ücret ödeyerek giriş yapabileceğiniz İstanbul Oyuncak Müzesi pazartesileri kapalıdır. Geri kalan her gün 10.00 ile 18.00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Hem çocuklar hem de yetişkinler için keyifli bir deneyim olan İstanbul Oyuncak Müzesi’ni gezmek için 1-2 saat ayırmanızı öneriyoruz.
”İstanbul Oyuncak Müzesi konum için tıklayın”
Kız Kulesi İstanbul’un pek çok simgesinden biri ve pek çok kişi için en estetik olanıdır. Anadolu Yakası’nda bulunan ve Üsküdar’da gezilecek yerler listelerinin başında gelen Kız Kulesi, bugüne dek çeşitli restorasyon çalışmaları geçirmiştir. Son restorasyon çalışması ise 2023 yılında tamamlanmıştır.
Hazin bir aşk öyküsüne yer veren hikayesi ile Kız Kulesi, İstanbul seyahatinizde görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Tarihinin 2 bin yıldan daha eski olduğu bilinen kuleye Üsküdar Salacak’tan ve Galataport İstanbul’dan kalkan tekneler ile ulaşabilirsiniz. Ulaşım için 50, giriş için 600 TL ücret ödemeniz gereken Kız Kulesi haftanın her günü 09.00 ile 20.00 saatleri arasında açıktır.
İstanbul’daki romantik yerler listelerinin başında gelen Anadolu Hisarı, yaklaşık 7 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Yapıldığı dönemde yabancı ülkelerin boğaza girişlerini kontrol etmek ve denetlemek amacıyla kullanılan Anadolu Hisarı İstanbul’un fethedilmesiyle birlikte stratejik açıdan önemini kaybetmiş olsa da günümüzde turistik açıdan önemlidir.
Keyifli bir seyahat gerçekleştirmenize imkan tanıyan Anadolu Hisarı, Göksu Deresi’nin boğaza döküldüğü yerde konumlanıyor. Bu durum doğayla iç içe, keyifli bir gün geçirmeniz konusunda sizlere olanak tanıyor. Derede tekne turuna çıkmak ya da dere kenarında bulunan kafelerde dinlenerek bir şeyler yiyip içmek Anadolu Hisarı’nda yapılabilecek en keyifli aktiviteler arasında geliyor. Pazartesi günü kapalı olan Anadolu Hisarı’na 09.00 ile 18.00 saatleri arasında, 40 TL ücret ödeyerek giriş yapabilirsiniz.
Moda Sahili Kadıköy’ün en güzel sahil şerididir. Özellikle yaz aylarında en kalabalık zamanlarını yaşayan Moda Sahili oldukça hareketlidir. Sabah yürüyüşleri ile başlayan ve gecenin son saatlerine dek devam eden hareketlilik, 4 mevsim boyunca görülür.
Moda Sahili’ni ziyaret ettikten sonra Moda Parkı ve Yoğurtçu Parkı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Ulaşım için M4 Metro hattına herhangi bir duraktan bindikten sonra Kadıköy’de inerek, Moda Caddesi’ne ulaşmak için tramvayı kullanabilirsiniz.
Moda Sahili boyunca yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve kafeler de bulunuyor. Kahve içerek keyifli vakit geçirebileceğiniz ya da İstanbul’un meşhur yemekleri yiyebileceğiniz restoranlarda duraklayabileceğiniz Moda Sahili, İstanbul seyahatinizi keyifli hale getiriyor.
”Moda Sahili konum için tıklayın”
Anadolu Yakası’nın en popüler yerlerinden biri Bağdat Caddesi’dir. Günün her saati oldukça kalabalık olan şehrin en meşhur yerlerinden biri olarak değerlendirilen Bağdat Caddesi, alışveriş için de oldukça idealdir. Açık havada alışverişin tadını çıkartmanıza imkan sağlayan çok sayıda mağaza Bağdat Caddesi boyunca uzanıyor. Her bütçeye uygun mağazalar, eğlenceli bir alışveriş deneyimi ile keyifli bir gün geçirmenize imkan tanıyor.
Bağdat Caddesi yalnızca alışveriş için ziyaret edilmiyor. Bununla birlikte üçüncü dalga kahveciler, kahve zinciri şubeleri ve pek çok restoran da caddede yer alıyor. Bu durum dört mevsim boyunca İstanbul’un en çok ziyaret edilen yerlerinden birinin Bağdat Caddesi olmasını sağlıyor.
”Bağdat Caddesi konum için tıklayın”
Sultan II. Abdülhamit’in Mısırlı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanım’a hediye vermek için yaptırdığı Mihrabat Korusu 200 bin metrekarelik, geniş bir alan üzerine kuruludur. Yıllarca pek çok padişaha ve sultana ev sahipliği yapan Mihrabat Korusu içerisinde Mihrabat Kasrı da bulunuyor.
Anadolu Yakası’nın en güzel korusu olarak değerlendirilen Mihrabat Korusu ziyaretçilerine sunduğu muhteşem manzaralar ile sık sık ziyaret ediliyor. Yılın her mevsimi ziyaret edilen Mihrabat Korusu Ortaköy, Rumeli Hisarı ve İstinye Koyunun tam karşısında yer alıyor. Düğün, konser veya toplantı gibi organizasyonlar için sıklıkla tercih edilen Mihrabat Korusu’na şahsi aracınız ya da toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
”Mihrabat Korusu konum için tıklayın”
Üsküdar’dan 15M, Kadıköy’den 14M otobüsler ile ulaşım sağlayabileceğiniz Otağtepe Parkı Anadolu Yakası’nın en yüksek noktalarından biridir. Beykoz’da pek çok yüksek tepe ve park bulunmasına rağmen Otağtepe Parkı’nın bu özelliği ile farklı olduğunu söylemek gerekir.
Asıl ismi Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğal Kültür Merkezi olsa da Otağtepe Parkı olarak anılıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü aynı karede görebileceğiniz nadir yerlerden biri olan Otağtepe Parkı, sosyal tesislere de yer veriyor. Manzaraya karşı yemek yiyebilir ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
Bağdat Caddesi’nde yer alan ve şehrin merkezinde yeşil bir alan olması sebebiyle ziyaret edilen Göztepe 60. Yıl Parkı, doğa ile iç içe olmanız konusunda sizlere olanak sağlıyor. 80 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olan Göztepe 60. Yıl Parkı’nın yaşlı bir kadına ait olduğu düşünülüyor. Kadının parkı ne zaman olduğu bilinmeyen bir tarihte belediyeye hibe ettiği biliniyor.
Göztepe 60. Yıl Parkı’nın Türkiye’nin tarihi açısından da önemli bir yeri bulunuyor. Türkiye’nin ilk tematik parklarından biri olması sebebiyle de ilgi gören Göztepe 60. Yıl Parkı, rengarenk çiçekleri ile keyifli bir manzara sunuyor.
”Göztepe 60. Yıl Parkı konum için tıklayın”
Bugüne dek pek çok dizi Kuzguncuk’ta çekilmiştir. Bu durum Kuzguncuk’un oldukça popüler olmasını sağlıyor. Kuzguncuk seyahatiniz esnasında;
Kuzguncuk İstanbul sokak lezzetleri konusunda da olanaklar sunan bir semt olması sebebiyle ziyaret ediliyor. Şehre dair lezzetleri bulabileceğiniz sokak arabalarına ve restoranlara ev sahipliği yapan Kuzguncuk, günün her saati canlı ve neşeli ambiyansını korumaya devam ediyor. Ulaşım için toplu taşıma araçlarını ya da şahsi aracınızı kullanabilirsiniz.
”Kuzguncuk konum için tıklayın”
Büyükada Prens Adaları arasında bulunan en büyük adadır. Anadolu Yakası’nda görülmesi gereken yerler arasında bulunan Büyükada, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler ile dolup taşar. Taşıt trafiğinin olmadığı, bisiklet ile seyahat edebileceğiniz ve ziyaretçilerine keyifli bir deneyim yaşatan Büyükada Prenses Koyu Plajı, Eskibağ Plajı, Aya Nikola Plajı ya da Halik Koyu Plajı gibi çok sayıda plaja da ev sahipliği yapıyor. Bu durum Akdeniz’i aratmayan keyifli bir deniz tatili yapmanızı sağlıyor.
Büyükada’da gezilecek yerler arasında Aya Yorgi Kilisesi, Rum Yetimhanesi, Meryem Ana Kilisesi ve Reşat Nuri Güntekin Evi gibi pek çok yer bulunuyor. En az 1 gün konaklamanızı önerdiğimiz Büyükada’da çok sayıda otel ve pansiyon da bulunuyor.
”Büyükada konum için tıklayın”