Tarih: 02.10.2024 13:45

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Rizeli Şaban Yılmaz, Yargıtay Üyeliğine Seçildi

Facebook Twitter Linked-in

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından boş bulunan 8 Yargıtay üyeliği için yapılan seçimlerde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Rizeli Şaban Yılmaz Yargıtay üyeliğine seçildi. Yılmaz, Adalet Bakanlığı'nda Bakan Yardımcılığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcısı ve çeşitli illerde Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunmuştu.

HSK Genel Kurul toplantısında ayrıca İzmir Karşıyaka Başsavcısı Ali Rıza San, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Osman Kiper, İstanbul BAM Üyesi Murat Boylu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Murat Çağlak, HSK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Pala ve İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cengiz Doğan da Yargıtay üyeliğine seçilen diğer isimler oldu.

Başsavcılarda Değişim

HSK kararnamesi ile bazı illerin başsavcıları da değişti. Yargıtay üyeliğine seçilen Şaban Yılmaz'ın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek atandı. Ayrıca, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına Semih Akgün, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına Halil Sezgin, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlığına ise Hazar Turan Alim getirildi.

Diğer atamalarda, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına ise Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Üzeyir Karakülah atandı.

Danıştay üyeliğine seçilen Ahmet Cüneyt Yılmaz'ın yerine de İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığına Recep Yılmaz Korkmaz getirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —