meritking kingroyal

İzmir'de orman işçisi zeytinlik yangını dönüş kazada öldü; gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı (2)

İzmir'de orman işçisi zeytinlik yangını dönüş kazada öldü; gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı (2)

İzmir
GÜNCEL 16.06.2024 17:38:31 0

ÖNCE DENİZLİ'YE SONRA BAYINDIR'DAKİ YANGINA GEÇMİŞ

İzmir'in Bayındır ilçesindeki zeytinlikte çıkan yangını söndürüp dönerken trafik kazasında yaşamını yitiren evli ve 2 çocuk babası Serkan Topkaya (45) için tören düzenlendi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli Serkan Topkaya'nın, Denizli'de önceki gün çıkan orman yangınına müdahale için İzmir'den bölgeye destek ekip olarak gönderildiği öğrenildi. Denizli'deki yangın söndürülünce görevli olduğu İzmir'e dönen Topkaya'nın bu kez Bayındır'da etkili olan zeytinlik yangınına sevk edildiği belirtildi. Çevresinde çalışkanlığıyla bilenen Serkan Topkaya'nın 16 yıldır orman işçisi olarak çalıştığı kaydedildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Topkaya için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün Karşıyaka'daki merkezinde tören düzenlendi. Törene Serkan Topkaya'nın eşi Fatma Topkaya, çocukları Abdulsamet Topkaya ve Esmanur Topkaya, babası Resul Topkaya ve annesi Fadime Topkaya ile ağabeyleri Metin Topkaya, Osman Topkaya ve Güven Topkaya'nın yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, İzmir Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ve meslektaşları katıldı.

'MAZERET ÜRETMEDİ'

Törende konuşan Vali Elban, "Orman teşkilatımızın mensupları, günlerdir orman yangınıyla mücadele verdi. Dinlenmeden, evini, ocağını görmeden yangınla mücadele eden bir kahraman şehidimizi, ebediyete uğurlayacağız. Vatan görevi için kendisine diğer illerden ihtiyaç var dendiğinde, oraya koştu. Sonra döndü. Yolda, Bayındır'daki orman yangını söylenince 'yorgunum', 'dinlenmedim' 'niye gidiyorum' gibi mazeretler üretmedi. Doğrudan, yeni kalkmış, dinlenmiş ve göreve hazır bekliyor gibi yangının üzerine gitti. Orada da fedakarca mücadele etti. Sonrasında yolda gelirken, takdiriilahi şehitlik mertebesine ulaştı. Ben bu şerefli mertebeye ulaşan, fedakarca çalışan kıymetli çalışma arkadaşımız Serkan Topkaya'ya, Rabbimden rahmet diliyorum. Rabbim önce ailesini sonra orman teşkilatımızdaki kardeşlerini ve bizleri de onun şefaatine nail eylesin" dedi.

'AİLESİ, BİZE EMANET'

Orman Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın başsağlığı dileklerini ileterek, "Teşkilatımızın başı sağ olsun. Ailesine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Serkan Topkaya şehidimizdir. Ailemizin çok kıymetli bireyiydi. Ebedi istirahate uğurluyoruz. Orman Genel Müdürü olarak bizler her daim ailesinin yanındayız. Ailesi, bize emanet. Onların her türlü ihtiyaçlarında yanında olacağınızı ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

KEMALPAŞA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Konuşmaların ardından Topkaya için dualar okundu. Sonrasında Vali Elban, Serkan Topkaya'nın oğlu Abdulsamet Topkaya'ya Türk bayrağını teslim etti. Ardından Topkaya'nın naaşı, cenaze aracına kondu. Tören sonrası Topkaya'nın cenazesi, namaz için Kemalpaşa Rabia Hatun Camisi'ne götürüldü. Topkaya, ikindi namazının ardından Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon'da çarşamba günü başlıyor! Haydi bereketli olsun

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin için flaş gece uyarısı! Geceden başlayacak, önlem almayan 1000 pişman olur

Artvin’de Kadına Şiddetle Mücadelede Yeni Adımlar Atılıyor

Sanat ve Müzik Dolu Ziyaret: Piyano Eğitmeni Tamara Tsotskolauri ve Öğrencileri Belediye Başkanı Bilgehan Erdem'i Ziyaret Etti

Karadeniz bölgesindeki 5 il için çok kuvvetli yağış uyarısı

Karadeniz'in Müzik Sesi Kazım Koyuncu, Hopa'da Anılıyor

Kemalpaşa'ya Ziyaret: Hopa TSO Başkanı ve Heyeti, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Koto'yu Ağırladı

Bayburt'ta Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu Toplantısı İstihdam Stratejilerini Masaya Yatırdı

Sibel Suiçmez, Muğla'da Yerel Yönetimlerle İşbirliği Mesajı Verdi

Muğla Menteşe Belediyesi'nin İlk Kadın Başkanı Gonca Köksal'a Onur Ziyareti

Hopa, Kazım Koyuncu'yu Unutmadı: Ölüm Yıl Dönümünde Anma Etkinliği Düzenlendi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Gençlerin Hayvan Sevgisi Tiyatrosuna Tam Not Verdi

Kazım Koyuncu'nun Mirası: Uğur Bayraktutan'ın Vurguladığı Toplumsal Etki

Çocuklar İçin Bilim Şöleni: Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nde Ücretsiz Yaz Okulu

Hami Mandıralı ile Unutulmaz Söyleşi

  • Çarşamba 24.7 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.8 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cuma 23.8 ° / 17.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10679,98%-0,82
  • DOLAR

    32,94% 0,14
  • EURO

    35,32% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2456,68% -0,51
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,05

Rize

26.06.2024

  • İMSAK 02:40
  • GÜNEŞ 04:40
  • ÖĞLE 12:26
  • İKİNDİ 16:26
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:52