Tarih: 14.06.2024 15:45

Jandarmalar harmandalı oynadı

Facebook Twitter Linked-in

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 185'inci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törende komandoların tüfekli hareketleri ve jandarmaların harmandalı oynaması ilgiyle izlendi.

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 185'inci yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklerle kutlandı. Tören kapsamında İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından meydanda kurulan stantlarda jandarma ekipmanları sergilendi.

Törene Vali Yardımcısı Yasin Özcan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar ile jandarma ve emniyet personeli katıldı. Törene katılanlar daha sonra asri mezarlıktaki şehitliğe giderek mezarlara karanfil bıraktı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 185'inci yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını söyledi. Güder, "Başarılarla dolu 185 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında; gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir" dedi

İl genelinde şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığında görevli personel tarafından sergilenen tüfekli hareketler ve harmandalı gösterisi vatandaşların beğenisini kazandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —