meritking giriş kingroyal

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü, Ankara'da kutlandı

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü, Ankara'da kutlandı

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü, Ankara
GÜNCEL 2.07.2024 23:17:00 0

Samet ÖKSÜZ- Mikail KARAMAN/ ANKARA, (DHA)- JAPONYA Öz Savunma Kuvvetleri Günü, Japonya Büyükelçilik Konutu’nda düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin kuruluşunun 70. yıldönümü, Japonya Büyükelçisi Katsuma Takahiko ev sahipliğinde Ankara'da kutlandı. Büyükelçilik Konutu'nda düzenlenen resepsiyon her iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başladı. Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Günaydın’ın katılımı ile gerçekleşen resepsiyona çok sayıda konuk katıldı. Korgeneral Günaydın, Japon halkının refah ve barışının güvencesi olan Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü'nü içtenlikle kutladığını belirterek, “Bu özel günde aranızda olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Bildiğiniz gibi 1890 yılında Ertuğrul Fırkateyni’nin talihsiz bir şekilde batması ile yaşanan trajedi bizi birbirimize bağlamıştı. Bu trajedinin meydana gelmesinden bu yana bu güçlü bağları nesilden nesle sürdürmeye kararlıyız. Kültürleri farklı, inançları farklı, dilleri farklı ama birbirine bu kadar yakın olan, bu kadar saygı duyan, bu kadar ortak noktaya sahip iki millet daha yoktur. 2013 yılında stratejik ortaklık düzeyine çıkan ilişkilerimiz bu tarihi ve derin dostluğa dayanarak tüm alanlarda sürekli olarak gelişme göstermektedir. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yılı ve Ertuğrul Fırkateyni Kazası'nın 132’nci anma töreni kapsamında Japonya’ya giden Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait gemimiz Kınalı Ada’nın geçtiğimiz haftalarda Kure-Hiroşima Limanı ziyaretini gerçekleştirme heyecanını yaşıyoruz. Bu köklü ve çok boyutlu Türk-Japon dostluğunu daha üst seviyelere taşımak, yolumuzu güçlendirmek açısından çok önemlidir” dedi.

'JAPONYA DENİZ KUVVETLERİNİN, 15 YIL ARADAN SONRA İSTANBUL’A UĞRAMASI PLANLANMAKTADIR'

Japonya Büyükelçisi Katsuma Takahiko ise “Japonya, savunma kapasitesini ciddi bir şekilde güçlendirmenin yani sıra; Japonya-ABD ittifakını kuvvetlendirmek ve G7 ile Japonya, ABD, Avustralya ve Hindistan ortaklığından oluşan QUAD basta olmak üzere diğer müttefiklerle işbirliğini güçlendirmek suretiyle, uluslararası toplumun barışı ve güvenliği için katkı sağlamaya devam edecektir. Ciddi koşullar altında olan Ukrayna ve Gazze'deki durumlar konusunda; Japonya, Türkiye dahil olmak üzere ilgili ülkeler ile yakın iş birliği yaparak diplomatik gayreti aktif bir şekilde göstermeyi sürdürecektir. Japonya-Türkiye ilişkilerine baktığımızda, bu sene iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü. Bu vesile ile iki ülkede çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştirmekteyiz. Ağustos ayında Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'nin Eğitim Filosunun, 15 yıl aradan sonra 8'inci kez İstanbul’a uğraması planlanmaktadır. Japonya Büyükelçiliği, atalarımız tarafından tesis edilen iki ülke arasındaki derin dostluk ilişkilerini her alanda daha da geliştirmek ve gelecek 100 yıla taşımak için var gücüyle çaba sarf edecektir” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI


Haber Kaynak : DHA

İspir'de Stadyum Havası: Milli Takımın Galibiyetleri Büyük Coşkuyla İzleniyor

Erikli Mahallesi'nde Mera Islah Çalışmaları Verimi Artırıyor

Vakfıkebir Belediyesi'nden Son Hizmet Günlüğü: İlçe Genelinde Birçok Proje Tamamlandı

Oltu Belediyesi, A Milli Takım için Dev Ekran Kuruyor: Hollanda Maçı Heyecanı Sosyal Tesislerde

Artvin'de Kaçak Sigara ve Alkol Operasyonunda Büyük Başarı

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite Etkinliği

Trabzon'da İşçi Hakları Eğitimi: Sağlık Müdürlüğü'nden Detaylı Bilgilendirme

Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, Yomra'da Yapılan Faaliyetleri İnceledi

43. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Artvin’de Coşkuyla Başladı

Kafkasör Yaylasında Heyecan Dorukta: Boğa Güreşleri ve Işın Karaca Konseri Festivali Taçlandıracak

Trabzon'un Şampiyonları: LGS'de 500 Tam Puanla Zirveye Ulaşan Gençler Kutlandı

Bayburtspor, 2024-2025 Sezonu için Valilik Makamında Hazırlıklara Başladı

Bayburt'ta Berber ve Kuaförlere Yeni Tatil Düzenlemesi

Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Anlamlı Buluşma: Koruyucu Aileler Onurlandırıldı

Trabzon'da Atatürk'ün Anısına Özel Etkinlik

  • Cuma 26.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 21.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10730,79%0,46
  • DOLAR

    32,57% 0,16
  • EURO

    35,26% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2469,50% 0,27
  • Ç. ALTIN

    3964,53% -0,13

Rize

05.07.2024

  • İMSAK 02:47
  • GÜNEŞ 04:45
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:27
  • AKŞAM 20:00
  • YATSI 21:50