Kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve C vitamini açısından zengin olan kabakların yemeği, kızartması ve kavurması oldukça lezzetli seçenekler. Yapı olarak su ile dolu olan bu sebze bazı hastalıklara şifa olabilir.
Özellikle potasyum içeriği, onu yüksek tansiyon tedavisi için önemli hale getiriyor. Düşük karbonhidrat içeri ise şeker hastalarına fayda sağlıyor. Kabak, göz sağlığını koruyan Lutein ve zeaksantin bakımından da zengin.
İçeriğinde yüksek oranda su bulunması, sindirim sisteminin daha verimli çalışması için kolaylık sağlıyor. Hem çözünebilen hem de çözünemeyen lifler sayesinde ise tokluk hissi artıyor.
Kabağın en iyi yanlarından biri de kansere karşı oldukça fazla koruyucu özellik taşıyor olması. Tümör hücrelerinin kısa süre zarfında vücuttan atılmasına katkı sağladığı için her türlü kanserin önlenmesine yardımcı oluyor.
İçerdiği bol magnezyum ve çinko sayesinde kemiklerin daha da güçlenmesine yardım ediyor ve omurilik gibi çeşitli kemik deformasyonlarında şifalı olduğu söylenebiliyor.
Kabak diyet yapanlar için de iyi bir alternatif. Diyet listelerinin başında görmeye alışık olduğumuz kabak, düşük kalorili ve az yağlı olduğu için kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyor. Özellikle kabak detoksu, vücuttaki toksinlerden arınmak için çok etkili.
Zayıflamak isteyenlerin başvurduğu kabak detoksu, düzenli ve sistemli uygulandığında oldukça etkili. Ancak hamileler, çocuk emzirenler, çocuklar, kronik bir hastalığı olanlar uygulamamalı. Üç günden uzun süre yapılması önerilmiyor. Burada amaç vücudu toksinlerden arındırmak olduğundan kahve ve siyah çay gibi kafeinli içecekler tüketilmemeli, bunun yerine günde en az 2 litre su içilmeli.