Tarih: 21.08.2023 16:49

Kafkasör Yaylasında Ağaçlara Zarar Verenler Hakkında İşlem Başlatılacak

Facebook Twitter Linked-in

Yaylanın doğal güzellikleri ve turistik özellikleri ile tanınan bölgesinde yaşanan bu olay, çevrecilerin ve yetkililerin tepkisine neden oldu.

Artvin merkeze 7 kilometre uzaklıktaki Kafkasör Yaylası, her mevsimde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken piknik ve dinlenme alanlarından biri olarak biliniyor. 1200 rakımlı bu yayla, yemyeşil ormanları, yürüyüş rotaları, kamp alanları ve piknik sahaları ile öne çıkıyor.

Ancak son günlerde yaylaya piknik yapmaya gelen bazı ziyaretçilerin, çıra ihtiyacını karşılamak amacıyla ağaç gövdelerini oyduğu tespit edildi. Yayla içerisinde dikili bulunan çam ağaçlarının çıralarının oyulduğu görülen olay, hem doğa hem de ağaç sevgisiyle bilinenlerin tepkisini çekti.

Bu ağaç oyma pratiği, çıra yerine alternatif yakıcı maddelerin bulunmasına rağmen, ağaçlara zarar vermenin yanı sıra ağaçların yıkılma riskini de artırıyor. Bu tür zararların engellenmesi ve sorumluların tespiti amacıyla Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, doğa ve ağaç düşmanı olduğu düşünülen kişilerin tespit edilmesi durumunda yasal işlem başlatılacağı belirtildi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ayrıca, ağaçların zarar görmesini önlemek amacıyla yaralanan ağaçları boyayarak takip altına aldıklarını ve devrilme tehlikesi taşıyan ağaçları önceden sahadan çıkarttıklarını ifade etti.

Kafkasör Yaylası'nın doğal güzelliklerinin korunması ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılması için bölgeye yönelik çevresel duyarlılık ve bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiği vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —