Tarih: 01.09.2024 13:22

Kahramanmaraş Ağustos Fuarı’nı 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 9 Ağustos’ta Kıraç konseri ile kapılarını açan Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, dün akşamki Aynur Özdemir konseriyle sona erdi. Çevre illerden vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği fuarı 22 günde 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş’ta 20 yıl aradan sonra organize edilen Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, 9 Ağustos Cuma günü düzenlenen törenle kapılarını açtı. Fuarın ilk konserinde ise Kahramanmaraşlı sanatçı Kıraç sahne aldı. Daha sonraki günlerde ise Bahadır Tatlıöz, Mustafa Keser, Yavuz Bingöl, Emre Fel gibi sanatçılar konserlerde hayranlarıyla buluştu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Azerbaycan devlet sanatçısı Azerin’in sahne aldığı fuar, Aynur Özdemir’in 31 Ağustos’ta verdiği konserin ardından kapılarını kapattı.

22 gün süren fuarda çocuklar da unutulmadı ve Rafadan Tayfa, Kaptan Pengu, Maysa ve Bulut, Maceracı Yüzgeçler ve Kral Şakir gibi tiyatro gösterileri çocuklar da keyifli saatler yaşadı. Süheyl ve Behzat Uygur ile Şahane Pazar, Sıra Gecesi, sahne gösterilerinin de yer aldığı fuarda toplamda 14 konser, 5 açık hava sineması, 5 çocuk tiyatrosu düzenlenirken, fuar alanındaki lunapark, alışveriş yerleri ve oyun gruplarıyla fuara gelenler güzel zaman geçirdi.

Fuar; Kahramanmaraş halkının yanı sırada Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana ve Kayseri başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi ağırladı ve 22 gün süren fuarı 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. 20 yıl aradan sonra düzenlenen fuarı değerlendiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Çok güzel bir fuar olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımızın doyasıya vakit geçirdiği, kendinden bir şeyler bulabildiği bir fuar. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde 1 milyondan fazla vatandaşımız fuarımızı ziyaret etmiş oldu. Sadece Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz değil Türkiye’nin her tarafından özellikle bölgemizdeki tüm illerden çok ciddi manada katılım sağlandı. Bu bizim için çok önemliydi. Bu fuar esnaflarımıza da can suyu oldu. Onların da mutlu olduğu bir fuar oldu.”

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —